Pecan Pie

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.6 (10 betyg)

”Det här är en paj jag aldrig kan få nog av. Den är supergod!” Renée Voltaire

Tillagningstid: 20 min + 2 timmar i frys/kyl
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl pekannötter
  • 80 g urkärnade färska dadlar (ca 10 stycken)
  • 1 msk kokosolja, smält
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 200 g urkärnade färska dadlar (ca 25 stycken)
  • 0.5 dl pekannötter
  • 0.5 dl mandeldryck (eller vanlig mjölk)
  • 1.5 msk kakao (gärna raw)
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • Topping
  • 1 dl pekannötter
  • 1 msk finhackad mörk choklad
  • ev flingsalt

Gör så här

  1. Pajskal: Mixa pekannötter, dadlar, kokosolja, vaniljpulver och salt till en grov deg, som ändå håller ihop. Tryck ut i 4 små formar eller 1 stor (diameter ca 23 cm). Tryck även upp på kanterna. Ställ in i frysen 1 timme.
  2. Mixa alla ingredienser till fyllningen till en slät smet. Mixa länge och späd ev med mer mjölk om det behövs. Bred ut fyllningen i pajskalen och garnera med nötter, kakaonibs och ev flingsalt.
  3. Förvaras i kylskåp och tas fram några minuter före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Nötpaj

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Sesamrutor

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chokladfudge med valnötter

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Äppeltosca

Betyg
Betyg
(41)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 dl pekannötter
  • 80 g urkärnade färska dadlar (ca 10 stycken)
  • 1 msk kokosolja, smält
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 200 g urkärnade färska dadlar (ca 25 stycken)
  • 0.5 dl pekannötter
  • 0.5 dl mandeldryck (eller vanlig mjölk)
  • 1.5 msk kakao (gärna raw)
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • Topping
  • 1 dl pekannötter
  • 1 msk finhackad mörk choklad
  • ev flingsalt

Pecan Pie

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.6 (10 betyg)

”Det här är en paj jag aldrig kan få nog av. Den är supergod!” Renée Voltaire

Tillagningstid: 20 min + 2 timmar i frys/kyl
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pajskal: Mixa pekannötter, dadlar, kokosolja, vaniljpulver och salt till en grov deg, som ändå håller ihop. Tryck ut i 4 små formar eller 1 stor (diameter ca 23 cm). Tryck även upp på kanterna. Ställ in i frysen 1 timme.
  2. Mixa alla ingredienser till fyllningen till en slät smet. Mixa länge och späd ev med mer mjölk om det behövs. Bred ut fyllningen i pajskalen och garnera med nötter, kakaonibs och ev flingsalt.
  3. Förvaras i kylskåp och tas fram några minuter före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Nötpaj

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Sesamrutor

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chokladfudge med valnötter

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Äppeltosca

Betyg
Betyg
(41)