Pastitsio på kycklingfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (14 betyg)

Pastitsio är pasta och köttfärssås som gratineras.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Färssås:
  • 1 finhackad gul lök
  • 800 g kycklingfärs
  • 1.25 dl vitt matlagningsvin
  • 0.5 dl olivolja
  • 400 g färska eller krossade tomater
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 1 krm peppar
  • Bechamelsås:
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 0.5 tsk vitpeppar eller svartpeppar
  • 2.5 msk grädde
  • 0.5 tsk salt
  • Koka pasta:
  • 1 pkt penne rigate
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller köttbuljontärning
  • 1 smör
  • 1 ägg
  • Garnering:
  • 1 dl riven ost

Gör så här

Kycklingfärssås.

  1. Stek löken och kycklingfärsen i oljan. Häll i vinet och tomaterna. Smaksätt med persiljan, salt och peppar och låt köttfärsröran stå på svag värme i ca 15 minuter.

Bechamelsås

  1. Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken. Lägg i fettet och koka under omrörning. Koka på svag värme 3-5 minuter. Smaka av med salt, ev peppar och lite grädde.
  2. Koka pastan i buljongen enligt anvisning på paketet så att den blir "al dente" - aningen fast. Sila pastan och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt smöret och ägget och rör om. Lägg hälften av pastan på botten i en smord ugnsfastform, fördela köttfärsen ovanpå, strö riven ost över, täck med resten av pastan.
  3. Toppa med bechamelsås och lite riven ost ovanpå. Grädda i ca 40 minuter eller tills rätten är gyllenbrun.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-11-25

Hej Cecilia. Det ska vara 175 grader. Det står högst upp i receptet bredvid tillagningstiden. Mvh Maja, redaktör

Cecilia

2020-11-22

Står inte vilka grader ugnen skall vara på. Hade i 2 vitlöksklyftor också.

Cecilia

2016-08-01

Dra i en omgång oregano också så blir det ännu godare!

Liknande recept

Spara recept

Tortellinigratäng med fetaost

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Kyckling fantastica

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Färskostfyllda kycklingrullar i tomatsås med risoni

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Kyckling från Dijon

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Pasta med pesto och kyckling

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Krämig spagetti med kycklingfärs, salvia och citron

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Spagetti med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(16)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • Färssås:
  • 1 finhackad gul lök
  • 800 g kycklingfärs
  • 1.25 dl vitt matlagningsvin
  • 0.5 dl olivolja
  • 400 g färska eller krossade tomater
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 1 krm peppar
  • Bechamelsås:
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 0.5 tsk vitpeppar eller svartpeppar
  • 2.5 msk grädde
  • 0.5 tsk salt
  • Koka pasta:
  • 1 pkt penne rigate
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller köttbuljontärning
  • 1 smör
  • 1 ägg
  • Garnering:
  • 1 dl riven ost

Pastitsio på kycklingfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (14 betyg)

Pastitsio är pasta och köttfärssås som gratineras.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Kycklingfärssås.

  1. Stek löken och kycklingfärsen i oljan. Häll i vinet och tomaterna. Smaksätt med persiljan, salt och peppar och låt köttfärsröran stå på svag värme i ca 15 minuter.

Bechamelsås

  1. Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken. Lägg i fettet och koka under omrörning. Koka på svag värme 3-5 minuter. Smaka av med salt, ev peppar och lite grädde.
  2. Koka pastan i buljongen enligt anvisning på paketet så att den blir "al dente" - aningen fast. Sila pastan och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt smöret och ägget och rör om. Lägg hälften av pastan på botten i en smord ugnsfastform, fördela köttfärsen ovanpå, strö riven ost över, täck med resten av pastan.
  3. Toppa med bechamelsås och lite riven ost ovanpå. Grädda i ca 40 minuter eller tills rätten är gyllenbrun.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-11-25

Hej Cecilia. Det ska vara 175 grader. Det står högst upp i receptet bredvid tillagningstiden. Mvh Maja, redaktör

Cecilia

2020-11-22

Står inte vilka grader ugnen skall vara på. Hade i 2 vitlöksklyftor också.

Cecilia

2016-08-01

Dra i en omgång oregano också så blir det ännu godare!

Liknande recept

Spara recept

Tortellinigratäng med fetaost

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Kyckling fantastica

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Färskostfyllda kycklingrullar i tomatsås med risoni

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Kyckling från Dijon

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Pasta med pesto och kyckling

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Krämig spagetti med kycklingfärs, salvia och citron

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Spagetti med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(16)