Kycklingfärslimpa

Kycklingfärslimpa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Köttfärslimpa med ost, kycklingfärs, vita bönor och soltorkade tomater. Smakrikt och enkelt recept som hela familjen gillar.

Tillagningstid: 10 min + tid i ugnen
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
  • 380 g kokta vita bönor, avsköljda, (Bruttovikt, frp)
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 dl strimlade marinerade soltorkade tomater
  • 150 g fetaost
  • 1 kruka färsk basilika
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • olivolja, till formen och potatisen
  • 800 g små tvättade potatisar
  • 400 g små kvisttomater
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Mosa eller mixa bönorna släta och blanda med färsen.
  2. Tillsätt soltorkade tomater, smulad fetaost, hälften av basilikan (hackade blad och stjälkar), salt och peppar.
  3. Rör om till en jämn smet och häll upp i en inoljad brödform.
  4. Vänd runt potatisarna i olja på en plåt.
  5. Ställ limpan bredvid och grädda allt tills limpan har en innertemperatur på 67° och potatisen är krispig, ca 30 min.
  6. Lägg ev även in tomaterna de sista 15 minuterna. Strö flingsalt på potatisen vid serveringen och garnera med basilikablad.

Tips

Om hela limpan inte går åt kan man nästa dag skära den i bitar, värma med grädde och servera med pasta. Limpan kan även serveras kall i skivor på en macka!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-01-31

Hej Catarina, hälften av basilikan används i limpan, resten används vid servering. Vi ska förtydliga detta i receptet :)

Catarina

2022-01-29

"0.5 kruka färsk basilika + 0,5 kruka" Vad består den andra halva krukan av?

Maria

2021-02-03

Mina barn älskar denna rätt.

Kycklingfärslimpa
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 380 g kokta vita bönor, avsköljda, (Bruttovikt, frp)
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 dl strimlade marinerade soltorkade tomater
  • 150 g fetaost
  • 1 kruka färsk basilika
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • olivolja, till formen och potatisen
  • 800 g små tvättade potatisar
  • 400 g små kvisttomater
  • 1 tsk flingsalt

Kycklingfärslimpa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Köttfärslimpa med ost, kycklingfärs, vita bönor och soltorkade tomater. Smakrikt och enkelt recept som hela familjen gillar.

Tillagningstid: 10 min + tid i ugnen
Ugnstemperatur:200º
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Mosa eller mixa bönorna släta och blanda med färsen.
  2. Tillsätt soltorkade tomater, smulad fetaost, hälften av basilikan (hackade blad och stjälkar), salt och peppar.
  3. Rör om till en jämn smet och häll upp i en inoljad brödform.
  4. Vänd runt potatisarna i olja på en plåt.
  5. Ställ limpan bredvid och grädda allt tills limpan har en innertemperatur på 67° och potatisen är krispig, ca 30 min.
  6. Lägg ev även in tomaterna de sista 15 minuterna. Strö flingsalt på potatisen vid serveringen och garnera med basilikablad.

Tips

Om hela limpan inte går åt kan man nästa dag skära den i bitar, värma med grädde och servera med pasta. Limpan kan även serveras kall i skivor på en macka!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-01-31

Hej Catarina, hälften av basilikan används i limpan, resten används vid servering. Vi ska förtydliga detta i receptet :)

Catarina

2022-01-29

"0.5 kruka färsk basilika + 0,5 kruka" Vad består den andra halva krukan av?

Maria

2021-02-03

Mina barn älskar denna rätt.