Pastapytt med svamp och pumpa samt yoghurtkräm

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

När man gör pytten med pasta blir det som en helt ny rätt. Se till att pastan är al dente.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 200 g pasta penne eller liknande
  • 2 tsk olivolja
  • 250 g kvartade champinjoner
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 500 g butternutpumpa
  • 2 tsk olivolja
  • 3 msk hackad färsk timjan + några kvistar
  • Till garnering:
  • 1 citron, finrivet skal
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • Yoghurtkräm:
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk honung
  • kallpressad rapsolja eller olivolja

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till yoghurtkrämen och smaka av med salt. Ringla några droppar olja ovanpå.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svampen tills den fått fin färg. Tillsätt vitlök, salt och peppar. Stek någon minut till och lägg åt sidan.
  3. Skala och tärna pumpan, ca 2 x 2 cm. Stek pumpan mjuk med gyllene stekyta i olja.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda pastan med svamp, pumpa, timjan och finrivet citronskal (endast det gula). Dra ett varv med pepparkvarnen och smaka av med salt.
  5. Servera pastan med en klick av krämen.

Tips

Om du plockar egen svamp är den perfekt i pytten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklinggryta med svamp

(16)

Barbequepaket med svamp och sparris

(3)

Gnocchi med svamp och blomkål

(42)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

(0)

Pasta med kantareller och brynt rucolasmör

(18)

Vitkålsspaghetti med kycklinggryta

(7)

Rödkålsdolmar

(0)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 200 g pasta penne eller liknande
  • 2 tsk olivolja
  • 250 g kvartade champinjoner
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 500 g butternutpumpa
  • 2 tsk olivolja
  • 3 msk hackad färsk timjan + några kvistar
  • Till garnering:
  • 1 citron, finrivet skal
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • Yoghurtkräm:
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk honung
  • kallpressad rapsolja eller olivolja

Pastapytt med svamp och pumpa samt yoghurtkräm

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

När man gör pytten med pasta blir det som en helt ny rätt. Se till att pastan är al dente.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till yoghurtkrämen och smaka av med salt. Ringla några droppar olja ovanpå.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svampen tills den fått fin färg. Tillsätt vitlök, salt och peppar. Stek någon minut till och lägg åt sidan.
  3. Skala och tärna pumpan, ca 2 x 2 cm. Stek pumpan mjuk med gyllene stekyta i olja.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda pastan med svamp, pumpa, timjan och finrivet citronskal (endast det gula). Dra ett varv med pepparkvarnen och smaka av med salt.
  5. Servera pastan med en klick av krämen.

Tips

Om du plockar egen svamp är den perfekt i pytten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklinggryta med svamp

(16)

Barbequepaket med svamp och sparris

(3)

Gnocchi med svamp och blomkål

(42)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

(0)

Pasta med kantareller och brynt rucolasmör

(18)

Vitkålsspaghetti med kycklinggryta

(7)

Rödkålsdolmar

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies