För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pastagratäng med bacon

Betyg (1-5):
3.15 (13 betyg)

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 140 g Änglamark bacon
  • 1 liter Änglamark kokt pasta, t ex fusiilli (ca 250 g okokt)
  • 50 g Änglamark babyspenat
  • 125 g Änglamark körsbärstomat, delade
  • 6 Änglamark ägg
  • 3 dl Änglamark mjölk
  • 1 dl Änglamark grädde
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 dl Änglamark lagrad ost, riven
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Strimla och stek bacon till fin färg i en torr, het stekpanna. Lägg pasta, bacon, spenat och tomater i en ugnsform. Vispa lätt upp ägg med mjölk, grädde, salt och peppar. Häll smeten i formen och strö över ost. Grädda mitt i ugnen på 200° ca 25 min.

Tips

Perfekt att laga på pasta som blivit över.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Oraklet

2017-08-09

Inget speciellt med denna.

Liknande recept

Skink- och ostpaj

(7)

Ugnsomelett med rökt skinka

(30)

Äggakaka med rårörda lingon

(51)

Omelett med skinka och broccoli

(68)

Okonomiyaki med chilidipp

(8)

Spenatsallad med prosciutto

(0)

Butternutpumpa med sidfläsk, risoni och stekt ägg

(8)

Lövbiff med ägg och pepparrot

(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 140 g Änglamark bacon
  • 1 liter Änglamark kokt pasta, t ex fusiilli (ca 250 g okokt)
  • 50 g Änglamark babyspenat
  • 125 g Änglamark körsbärstomat, delade
  • 6 Änglamark ägg
  • 3 dl Änglamark mjölk
  • 1 dl Änglamark grädde
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 dl Änglamark lagrad ost, riven
  • 0.5 tsk salt

Pastagratäng med bacon

Betyg (1-5):
3.15 (13 betyg)

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla och stek bacon till fin färg i en torr, het stekpanna. Lägg pasta, bacon, spenat och tomater i en ugnsform. Vispa lätt upp ägg med mjölk, grädde, salt och peppar. Häll smeten i formen och strö över ost. Grädda mitt i ugnen på 200° ca 25 min.

Tips

Perfekt att laga på pasta som blivit över.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Oraklet

2017-08-09

Inget speciellt med denna.

Liknande recept

Skink- och ostpaj

(7)

Ugnsomelett med rökt skinka

(30)

Äggakaka med rårörda lingon

(51)

Omelett med skinka och broccoli

(68)

Okonomiyaki med chilidipp

(8)

Spenatsallad med prosciutto

(0)

Butternutpumpa med sidfläsk, risoni och stekt ägg

(8)

Lövbiff med ägg och pepparrot

(4)