Butternutpumpa med sidfläsk, risoni och stekt ägg
  • Tid 25 min

Butternutpumpa med sidfläsk, risoni och stekt ägg

4 (7 betyg)

Den mjuka goda pumpan är helt ljuvlig tillsammans med knaprigt rökt sidfläsk. Recept av Eleonora von Essen

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl risoni
  • 400 g butternutpumpa
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 1 msk olivolja
  • 4 ägg
  • 1 dl färsk salvia
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Skär pumpan i tärningar och sidfläsket i ca ½ cm stora bitar.

  2. 2

    Fräs fläsket i olja och tillsätt pumpan när fläsket fått lite färg. Fortsätt stek tills pumpan mjuknat.

  3. 3

    Stek äggen i olja tills vitan är fast och gulan rinnig. Salta och peppra. Vänd runt risonin med pumpa, fläsk och salvia. Servera med äggen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar