
Krämig spenatsoppa
Betyg (1-5):
Mild och len soppa med ljuvlig smak av spenat och en touch av curry. Toppa med kokta ägghalvor och stekt korv.
Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 gul lök, hackad
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- smör eller olja, till stekning
- 1 msk curry
- 3 morötter, grovrivna
- 400 g fryst bladspenat, något tinad
- 9 dl vatten
- 1 dl torkade röda linser
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 0.5 dl grädde eller crème fraiche
- salt och svartpeppar
- Topping till soppan
- 4 ägg
- 2 korvar
- smör, till stekning
- srirachasås eller sambal oelek
Gör så här
- Fräs lök och vitlök i smör eller olja några minuter. Tillsätt curryn och stek någon minut till. Tillsätt resterande ingredienser utom grädden. Låt koka tills linserna är mjuka, 15–20 min.
- Koka äggen 5 min, skölj i kallt vatten och skala direkt. Skär korvarna i slantar och stek i smör till fin färg.
- Häll i grädde eller crème fraiche och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Toppa soppan med ägghalvor, korv och ev srirachasås vid servering.
Krämig spenatsoppa
Betyg (1-5):
Mild och len soppa med ljuvlig smak av spenat och en touch av curry. Toppa med kokta ägghalvor och stekt korv.
Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Fräs lök och vitlök i smör eller olja några minuter. Tillsätt curryn och stek någon minut till. Tillsätt resterande ingredienser utom grädden. Låt koka tills linserna är mjuka, 15–20 min.
- Koka äggen 5 min, skölj i kallt vatten och skala direkt. Skär korvarna i slantar och stek i smör till fin färg.
- Häll i grädde eller crème fraiche och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Toppa soppan med ägghalvor, korv och ev srirachasås vid servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!