Pasta med tomatsås

Betyg (1-5):
3.5 (6 betyg)

Tagliatelle med smakrik tomatsås där vitlök och chili ger rätten lite sting! Toppa med riven parmesan och kokt broccoli.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad och finhackad röd chili
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 800 g hela tomater på burk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk torkad basilika
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g pasta
  • 40 g riven parmesanost
  • 250 g broccoli
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Fräs vitlök och chili i olja och tillsätt tomatpuré. Rör om och slå på tomaterna precis innan purén blir bränd.
  2. Tillsätt buljong, basilika, socker, salt och peppar. Låt småputtra på låg värme ca 15 min.
  3. Koka pastan i en rymlig kastrull enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Lägg ner broccolibuketterna och låt koka med de sista 3 min i pastavattnet.
  5. Servera pastan med tomatsås toppad med broccoli och parmesan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



LaBi

2014-09-19

Mycket gott tyckte alla.

Britta/webbredaktionen

2014-01-07

@anne-marie Vätskan finns i tomaterna på burk.

anne-marie

2014-01-04

det måste väll finnas vätska med i receptet om det ska kunna småputtra !?

Liknande recept

Barnens läskiga fyllda paprikor

(3)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(21)

Spagetti med linser och tomatsås

(10)

Pasta med musslor och tomat

(9)

Spaghetti med röd färskostpesto och krispig topping

(15)

Vegetarisk pasta puttanesca

(35)

Pasta med aubergine och paprika

(8)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad och finhackad röd chili
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 800 g hela tomater på burk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk torkad basilika
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g pasta
  • 40 g riven parmesanost
  • 250 g broccoli
  • 0.5 tsk salt

Pasta med tomatsås

Betyg (1-5):
3.5 (6 betyg)

Tagliatelle med smakrik tomatsås där vitlök och chili ger rätten lite sting! Toppa med riven parmesan och kokt broccoli.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs vitlök och chili i olja och tillsätt tomatpuré. Rör om och slå på tomaterna precis innan purén blir bränd.
  2. Tillsätt buljong, basilika, socker, salt och peppar. Låt småputtra på låg värme ca 15 min.
  3. Koka pastan i en rymlig kastrull enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Lägg ner broccolibuketterna och låt koka med de sista 3 min i pastavattnet.
  5. Servera pastan med tomatsås toppad med broccoli och parmesan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



LaBi

2014-09-19

Mycket gott tyckte alla.

Britta/webbredaktionen

2014-01-07

@anne-marie Vätskan finns i tomaterna på burk.

anne-marie

2014-01-04

det måste väll finnas vätska med i receptet om det ska kunna småputtra !?

Liknande recept

Barnens läskiga fyllda paprikor

(3)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(21)

Spagetti med linser och tomatsås

(10)

Pasta med musslor och tomat

(9)

Spaghetti med röd färskostpesto och krispig topping

(15)

Vegetarisk pasta puttanesca

(35)

Pasta med aubergine och paprika

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies