Pasta med musslor och tomat

Betyg (1-5):
4 (9 betyg)

God pastarätt med tomater, grädde och musslor.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 320 g tagliatelle eller annan pasta
  • 1 kg frysta musslor med skal eller 250 g frysta musslor utan skal
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk neutral olja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 400 g körsbärstomater (på burk)
  • 2.5 dl växtbaserad grädde
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk honung
  • fryst eller torkad persilja

Gör så här

  1. Tina musslorna och plocka ut hälften ur skalen. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek lök och vitlök i olja så att löken blir mjuk utan att få färg. Tillsätt vin, tomater, grädde, timjan, salt, peppar och honung. Koka 10 min.
  3. Vänd ner musslorna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner pastan och toppa ev med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålssoppa med räkor och krutonger

(13)

Räk- och kräftsallad med matvete

(70)

Räksallad med tomat och selleri

(6)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Krämig gryta med räkor

(15)

Omelett med avokado- och räksallad

(22)

Räkbowl

(2)

Räksallad med japansk dressing

(90)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 320 g tagliatelle eller annan pasta
  • 1 kg frysta musslor med skal eller 250 g frysta musslor utan skal
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk neutral olja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 400 g körsbärstomater (på burk)
  • 2.5 dl växtbaserad grädde
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk honung
  • fryst eller torkad persilja

Pasta med musslor och tomat

Betyg (1-5):
4 (9 betyg)

God pastarätt med tomater, grädde och musslor.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina musslorna och plocka ut hälften ur skalen. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek lök och vitlök i olja så att löken blir mjuk utan att få färg. Tillsätt vin, tomater, grädde, timjan, salt, peppar och honung. Koka 10 min.
  3. Vänd ner musslorna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner pastan och toppa ev med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålssoppa med räkor och krutonger

(13)

Räk- och kräftsallad med matvete

(70)

Räksallad med tomat och selleri

(6)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Krämig gryta med räkor

(15)

Omelett med avokado- och räksallad

(22)

Räkbowl

(2)

Räksallad med japansk dressing

(90)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies