Pasta med musslor och tomat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

God pastarätt med tomater, grädde och musslor.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 320 g tagliatelle eller annan pasta
  • 1 kg frysta musslor med skal eller 250 g frysta musslor utan skal
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk neutral olja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 400 g körsbärstomater (på burk)
  • 2.5 dl växtbaserad grädde
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk honung
  • fryst eller torkad persilja

Gör så här

  1. Tina musslorna och plocka ut hälften ur skalen. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek lök och vitlök i olja så att löken blir mjuk utan att få färg. Tillsätt vin, tomater, grädde, timjan, salt, peppar och honung. Koka 10 min.
  3. Vänd ner musslorna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner pastan och toppa ev med persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Blomkålssoppa med räkor och krutonger

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(124)
Spara recept

Krämig gryta med räkor

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Omelett med avokado- och räksallad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Blomkålssoppa med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Räksallad med tomat och selleri

Betyg
Betyg
(7)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 320 g tagliatelle eller annan pasta
  • 1 kg frysta musslor med skal eller 250 g frysta musslor utan skal
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk neutral olja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 400 g körsbärstomater (på burk)
  • 2.5 dl växtbaserad grädde
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk honung
  • fryst eller torkad persilja

Pasta med musslor och tomat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

God pastarätt med tomater, grädde och musslor.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina musslorna och plocka ut hälften ur skalen. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek lök och vitlök i olja så att löken blir mjuk utan att få färg. Tillsätt vin, tomater, grädde, timjan, salt, peppar och honung. Koka 10 min.
  3. Vänd ner musslorna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner pastan och toppa ev med persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Blomkålssoppa med räkor och krutonger

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(124)
Spara recept

Krämig gryta med räkor

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Omelett med avokado- och räksallad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Blomkålssoppa med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Räksallad med tomat och selleri

Betyg
Betyg
(7)