Pasta med medelhavsbönor

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Vem längtar inte till Medelhavet? Kan ni inte åka dit just nu kan ni alltid laga mat som är inspirerad av länderna runt omkring. Låt stora vita bönor puttra med rödlök, paprika, tomater, vitlök och kapris. Toppa med parmesan och rucola och servera med nykokt pasta. Smaka, blunda och dröm er bort till värmen!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 320 g pasta, t ex gemelli
  • 1 msk olivolja
  • 2 rödlök, i klyftor
  • 2 paprikor, tärnade
  • 400 g kokta vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 dl kapris
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • parmesan, till servering
  • basilika eller rucola, till servering

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten och koka pastan al dente. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och paprika mjuka utan att de får färg. Tillsätt bönor, hela tomater, kapris, vitlök, mer olja och salt. Låt småputtra ca 15 min under lock. Rör om någon gång under tiden.
  2. Vänd ihop pastan med bönröran. Servera med riven parmesan och basilika eller rucola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Färsk pastasallad med lomo, tomater och oliver

(1)

Spagetti med spenat och champinjoner

(1)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Spagetti med linser och tomatsås

(10)

Spaghetti med röd färskostpesto och krispig topping

(15)

Grönsakspasta

(0)

Pasta med musslor och tomat

(9)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 320 g pasta, t ex gemelli
  • 1 msk olivolja
  • 2 rödlök, i klyftor
  • 2 paprikor, tärnade
  • 400 g kokta vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 dl kapris
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • parmesan, till servering
  • basilika eller rucola, till servering

Pasta med medelhavsbönor

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Vem längtar inte till Medelhavet? Kan ni inte åka dit just nu kan ni alltid laga mat som är inspirerad av länderna runt omkring. Låt stora vita bönor puttra med rödlök, paprika, tomater, vitlök och kapris. Toppa med parmesan och rucola och servera med nykokt pasta. Smaka, blunda och dröm er bort till värmen!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten och koka pastan al dente. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och paprika mjuka utan att de får färg. Tillsätt bönor, hela tomater, kapris, vitlök, mer olja och salt. Låt småputtra ca 15 min under lock. Rör om någon gång under tiden.
  2. Vänd ihop pastan med bönröran. Servera med riven parmesan och basilika eller rucola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Färsk pastasallad med lomo, tomater och oliver

(1)

Spagetti med spenat och champinjoner

(1)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Spagetti med linser och tomatsås

(10)

Spaghetti med röd färskostpesto och krispig topping

(15)

Grönsakspasta

(0)

Pasta med musslor och tomat

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies