Pasta med mandel- och paprikapesto
  • Tid 40 min
  • Ugn 250º

Pasta med mandel- och paprikapesto

3.57 (7 betyg)

En röd och god pesto med smak av paprika, vitlök och rosmarin.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g pasta
Pesto:
  • 2 röda paprikor
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 liten hackad gul lök
  • 100 g skalade rostade mandlar
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • 0.5 dl crème fraiche, eventuellt
  • 1 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg paprikorna på en plåt. Grilla paprikorna mitt i ugnen tills skalet är svart, cirka 20 minuter, vänd dem efter halva tiden. Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackningen.

  2. 2

    Ta ut paprikorna och lägg dem i kallt vatten, dra av skalet och ta ur kärnorna.

  3. 3

    Stek lök och vitlök mjuk på låg värme i olivolja i ett par minuter.

  4. 4

    Mixa samtliga ingredienser till peston.

  5. 5

    Rör ner peston i pastan och riv gärna ytterligare lite parmesanost över.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lizmari

    Mycket god smak, jag använder vegansk parmesan och oatley havre fraiche så blir den perfekt för veganer.