Pasta med mandel- och paprikapesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

En röd och god pesto med smak av paprika, vitlök och rosmarin.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g pasta
  • Pesto:
  • 2 röda paprikor
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 liten hackad gul lök
  • 100 g skalade rostade mandlar
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • 0.5 dl crème fraiche, eventuellt
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg paprikorna på en plåt. Grilla paprikorna mitt i ugnen tills skalet är svart, cirka 20 minuter, vänd dem efter halva tiden. Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Ta ut paprikorna och lägg dem i kallt vatten, dra av skalet och ta ur kärnorna.
  3. Stek lök och vitlök mjuk på låg värme i olivolja i ett par minuter.
  4. Mixa samtliga ingredienser till peston.
  5. Rör ner peston i pastan och riv gärna ytterligare lite parmesanost över.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lizmari

2016-09-21

Mycket god smak, jag använder vegansk parmesan och oatley havre fraiche så blir den perfekt för veganer.

Liknande recept

Spara recept

Pasta alla norma (pasta med aubergine, tomat, ricotta och basilika)

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Vegetarisk pasta puttanesca

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Pasta med musslor och tomat

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Pastasallad till grillat

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pasta med aubergine och paprika

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Linsbolognese

Betyg
Betyg
(58)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g pasta
  • Pesto:
  • 2 röda paprikor
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 liten hackad gul lök
  • 100 g skalade rostade mandlar
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • 0.5 dl crème fraiche, eventuellt
  • 1 tsk salt

Pasta med mandel- och paprikapesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

En röd och god pesto med smak av paprika, vitlök och rosmarin.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg paprikorna på en plåt. Grilla paprikorna mitt i ugnen tills skalet är svart, cirka 20 minuter, vänd dem efter halva tiden. Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Ta ut paprikorna och lägg dem i kallt vatten, dra av skalet och ta ur kärnorna.
  3. Stek lök och vitlök mjuk på låg värme i olivolja i ett par minuter.
  4. Mixa samtliga ingredienser till peston.
  5. Rör ner peston i pastan och riv gärna ytterligare lite parmesanost över.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lizmari

2016-09-21

Mycket god smak, jag använder vegansk parmesan och oatley havre fraiche så blir den perfekt för veganer.

Liknande recept

Spara recept

Pasta alla norma (pasta med aubergine, tomat, ricotta och basilika)

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Vegetarisk pasta puttanesca

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Pasta med musslor och tomat

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Pastasallad till grillat

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pasta med aubergine och paprika

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Linsbolognese

Betyg
Betyg
(58)