Pasta med bacon, ärtor, parmesan och brödsmulor

Betyg (1-5):
2.9 (10 betyg)

Det enklaste kan ibland vara det godaste! Pasta, bacon, grädde och ärtor blir tillsammans en snabb middag som alla kring bordet kommer gilla. Toppa med parmesan och vitlöksstekta brödsmulor.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 320 g pasta, t ex tagliatelle
  • 2 skivor gårdagens bröd
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • olivolja, till stekning
  • 2 förpackningar tärnat bacon (à 140 g)
  • 3 dl frysta ärter, tinade
  • 3 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • 60 g parmesan, grovriven

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Smula brödet och stek med vitlöken i olja tills brödet fått fin färg.
  2. Stek baconet knaprigt i het panna. Sila ev bort fettet ur pannan. Tillsätt ärtorna och häll i grädden. Låt puttra ihop ett par minuter och vänd ner pastan. Smaka av med salt och peppar. Toppa pastan med riven parmesan och brödsmulorna.

Servering

Garnera gärna med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fläskfilé africana

(41)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Gremolatastekt biff

(1)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 320 g pasta, t ex tagliatelle
  • 2 skivor gårdagens bröd
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • olivolja, till stekning
  • 2 förpackningar tärnat bacon (à 140 g)
  • 3 dl frysta ärter, tinade
  • 3 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • 60 g parmesan, grovriven

Pasta med bacon, ärtor, parmesan och brödsmulor

Betyg (1-5):
2.9 (10 betyg)

Det enklaste kan ibland vara det godaste! Pasta, bacon, grädde och ärtor blir tillsammans en snabb middag som alla kring bordet kommer gilla. Toppa med parmesan och vitlöksstekta brödsmulor.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Smula brödet och stek med vitlöken i olja tills brödet fått fin färg.
  2. Stek baconet knaprigt i het panna. Sila ev bort fettet ur pannan. Tillsätt ärtorna och häll i grädden. Låt puttra ihop ett par minuter och vänd ner pastan. Smaka av med salt och peppar. Toppa pastan med riven parmesan och brödsmulorna.

Servering

Garnera gärna med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fläskfilé africana

(41)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Gremolatastekt biff

(1)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies