
Pasta alla norma (pasta med aubergine, tomat, ricotta och basilika)
Betyg (1-5):
Paradrätten från Sicilien innehåller massor av grönt och får gästerna att sjunga.
Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 aubergine
- 1 kg solmogna tomater
- 500 g passerade tomater
- 2 hela vitlöksklyftor
- 1 kruka grovhackad basilika
- 2 msk + 2 msk olivolja
- 320 g linguine
- salt
- Till servering:
- 250 g ricotta
- 3 dl grovriven parmesanost
Gör så här
- Skär auberginen i tunna skivor och lägg dem på en lutande skärbräda, strö över ca ½ tsk salt och låt dem rinna av, ca 30 min. Krama sedan försiktigt ur den beska vätskan.
- Skär tomaterna i små bitar. Lägg dem i en stor kastrull och koka ca 15 min. Mixa slätt och tillsätt de passerade tomaterna.
- Lägg i vitlöksklyftorna, ½ tsk salt och basilika. Koka såsen på medelvärme tills den reducerats med en tredjedel, 20–30 min. Ta upp vitlöksklyftorna och kasta dem. Rör i 2 msk olivolja och smaka av med salt.
- Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna på båda sidor tills de är mjuka och har fin stekyta. Låt rinna av på hushållspapper.
- Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av och häll sedan ner pastan i kastrullen med tomatsås. Blanda ordentligt.Servera pastan toppad med aubergine, ricotta och parmesanost.
Liknande recept
Pasta alla norma (pasta med aubergine, tomat, ricotta och basilika)
Betyg (1-5):
Paradrätten från Sicilien innehåller massor av grönt och får gästerna att sjunga.
Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär auberginen i tunna skivor och lägg dem på en lutande skärbräda, strö över ca ½ tsk salt och låt dem rinna av, ca 30 min. Krama sedan försiktigt ur den beska vätskan.
- Skär tomaterna i små bitar. Lägg dem i en stor kastrull och koka ca 15 min. Mixa slätt och tillsätt de passerade tomaterna.
- Lägg i vitlöksklyftorna, ½ tsk salt och basilika. Koka såsen på medelvärme tills den reducerats med en tredjedel, 20–30 min. Ta upp vitlöksklyftorna och kasta dem. Rör i 2 msk olivolja och smaka av med salt.
- Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna på båda sidor tills de är mjuka och har fin stekyta. Låt rinna av på hushållspapper.
- Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av och häll sedan ner pastan i kastrullen med tomatsås. Blanda ordentligt.Servera pastan toppad med aubergine, ricotta och parmesanost.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!