Pasta alla norma (pasta med aubergine, tomat, ricotta och basilika)

Betyg (1-5):
3.29 (24 betyg)

Paradrätten från Sicilien innehåller massor av grönt och får gästerna att sjunga.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1 aubergine
  • 1 kg solmogna tomater
  • 500 g passerade tomater
  • 2 hela vitlöksklyftor
  • 1 kruka grovhackad basilika
  • 2 msk + 2 msk olivolja
  • 320 g linguine
  • salt
  • Till servering:
  • 250 g ricotta
  • 3 dl grovriven parmesanost

Gör så här

  1. Skär auberginen i tunna skivor och lägg dem på en lutande skärbräda, strö över ca ½ tsk salt och låt dem rinna av, ca 30 min. Krama sedan försiktigt ur den beska vätskan.
  2. Skär tomaterna i små bitar. Lägg dem i en stor kastrull och koka ca 15 min. Mixa slätt och tillsätt de passerade tomaterna.
  3. Lägg i vitlöksklyftorna, ½ tsk salt och basilika. Koka såsen på medelvärme tills den reducerats med en tredjedel, 20–30 min. Ta upp vitlöksklyftorna och kasta dem. Rör i 2 msk olivolja och smaka av med salt.
  4. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna på båda sidor tills de är mjuka och har fin stekyta. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av och häll sedan ner pastan i kastrullen med tomatsås. Blanda ordentligt.Servera pastan toppad med aubergine, ricotta och parmesanost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pasta med aubergine och paprika

(8)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Spagetti med linser och tomatsås

(10)

Barnens läskiga fyllda paprikor

(3)

Linsbolognese

(33)

Pasta med auberginebollar

(6)

Spagetti med köttfärssås gjord på korv

(3)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 aubergine
  • 1 kg solmogna tomater
  • 500 g passerade tomater
  • 2 hela vitlöksklyftor
  • 1 kruka grovhackad basilika
  • 2 msk + 2 msk olivolja
  • 320 g linguine
  • salt
  • Till servering:
  • 250 g ricotta
  • 3 dl grovriven parmesanost

Pasta alla norma (pasta med aubergine, tomat, ricotta och basilika)

Betyg (1-5):
3.29 (24 betyg)

Paradrätten från Sicilien innehåller massor av grönt och får gästerna att sjunga.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär auberginen i tunna skivor och lägg dem på en lutande skärbräda, strö över ca ½ tsk salt och låt dem rinna av, ca 30 min. Krama sedan försiktigt ur den beska vätskan.
  2. Skär tomaterna i små bitar. Lägg dem i en stor kastrull och koka ca 15 min. Mixa slätt och tillsätt de passerade tomaterna.
  3. Lägg i vitlöksklyftorna, ½ tsk salt och basilika. Koka såsen på medelvärme tills den reducerats med en tredjedel, 20–30 min. Ta upp vitlöksklyftorna och kasta dem. Rör i 2 msk olivolja och smaka av med salt.
  4. Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna på båda sidor tills de är mjuka och har fin stekyta. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av och häll sedan ner pastan i kastrullen med tomatsås. Blanda ordentligt.Servera pastan toppad med aubergine, ricotta och parmesanost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pasta med aubergine och paprika

(8)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Spagetti med linser och tomatsås

(10)

Barnens läskiga fyllda paprikor

(3)

Linsbolognese

(33)

Pasta med auberginebollar

(6)

Spagetti med köttfärssås gjord på korv

(3)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies