Passionsfruktscheesecake

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

En sötsyrlig cheesecake med passionsfrukt. Låt smak av persika eller nektarin göra passionsfrukten sällskap. Avsluta med att dekorera kakan med citronmeliss- eller myntablad.

Tillagningstid: 30 minuter + 3 timmar i kylen
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 digestivekex
  • 75 g smält smör
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 3.5 dl skalad, mixad mogen persika eller nektarin+ 1-2 finhackade (totalt cirka 6 st)
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 dl yoghurt (10 %)
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 gelatinblad
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 4 urgröpta passionsfrukter
  • mynta - eller citronmelissblad
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Mixa kexen väl i matberedare. Blanda med smör och kardemumma. Tryck ut blandningen i botten på en form, 26 centimeter med löstagbar kant. Ställ in i ugnen 6–8 minuter, låt svalna.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa samman fruktmix, hackad frukt, philadelphiaost och yoghurt. Tillsätt florsocker, salt och vaniljsocker. Smält gelatinbladen enligt anvisning på förpackningen, ringla ner i smeten under omrörning. Häll smeten i springformen och ställ i kylen minst 3 timmar.
  3. Vid servering; värm marmeladen försiktigt. Blanda marmelad och passionsfrukt och bred över cheesecaken, garnera med myntaeller citronmelissblad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Enkel midsommartårta

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Äppelterrine med lagerbladsglass

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Key lime pie med jordgubbar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Smördegsbakelser med vit chokladmousse

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Ris à la Malta med björnbärscoulis

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Jordgubbstiramisu

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kokostårta

Betyg
Betyg
(25)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 13 digestivekex
  • 75 g smält smör
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 3.5 dl skalad, mixad mogen persika eller nektarin+ 1-2 finhackade (totalt cirka 6 st)
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 dl yoghurt (10 %)
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 gelatinblad
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 4 urgröpta passionsfrukter
  • mynta - eller citronmelissblad
  • 1 krm salt

Passionsfruktscheesecake

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

En sötsyrlig cheesecake med passionsfrukt. Låt smak av persika eller nektarin göra passionsfrukten sällskap. Avsluta med att dekorera kakan med citronmeliss- eller myntablad.

Tillagningstid: 30 minuter + 3 timmar i kylen
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa kexen väl i matberedare. Blanda med smör och kardemumma. Tryck ut blandningen i botten på en form, 26 centimeter med löstagbar kant. Ställ in i ugnen 6–8 minuter, låt svalna.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa samman fruktmix, hackad frukt, philadelphiaost och yoghurt. Tillsätt florsocker, salt och vaniljsocker. Smält gelatinbladen enligt anvisning på förpackningen, ringla ner i smeten under omrörning. Häll smeten i springformen och ställ i kylen minst 3 timmar.
  3. Vid servering; värm marmeladen försiktigt. Blanda marmelad och passionsfrukt och bred över cheesecaken, garnera med myntaeller citronmelissblad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Enkel midsommartårta

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Äppelterrine med lagerbladsglass

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Key lime pie med jordgubbar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Smördegsbakelser med vit chokladmousse

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Ris à la Malta med björnbärscoulis

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Jordgubbstiramisu

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kokostårta

Betyg
Betyg
(25)