Passionsfruktscheesecake

Betyg (1-5):
3.91 (32 betyg)

En sötsyrlig cheesecake med passionsfrukt. Låt smak av persika eller nektarin göra passionsfrukten sällskap. Avsluta med att dekorera kakan med citronmeliss- eller myntablad.

Tillagningstid: 30 minuter + 3 timmar i kylen
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 13 digestivekex
  • 75 g smält smör
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 3.5 dl skalad, mixad mogen persika eller nektarin+ 1-2 finhackade (totalt cirka 6 st)
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 dl yoghurt (10 %)
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 gelatinblad
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 4 urgröpta passionsfrukter
  • mynta - eller citronmelissblad

Gör så här

  1. Mixa kexen väl i matberedare. Blanda med smör och kardemumma. Tryck ut blandningen i botten på en form, 26 centimeter med löstagbar kant. Ställ in i ugnen 6–8 minuter, låt svalna.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa samman fruktmix, hackad frukt, philadelphiaost och yoghurt. Tillsätt florsocker, salt och vaniljsocker. Smält gelatinbladen enligt anvisning på förpackningen, ringla ner i smeten under omrörning. Häll smeten i springformen och ställ i kylen minst 3 timmar.
  3. Vid servering; värm marmeladen försiktigt. Blanda marmelad och passionsfrukt och bred över cheesecaken, garnera med myntaeller citronmelissblad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hallonsmoothie

(8)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Vattenmelonsoppa

(0)

Saffranskladdkaka

(27)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 13 digestivekex
  • 75 g smält smör
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 3.5 dl skalad, mixad mogen persika eller nektarin+ 1-2 finhackade (totalt cirka 6 st)
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 dl yoghurt (10 %)
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 gelatinblad
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 4 urgröpta passionsfrukter
  • mynta - eller citronmelissblad

Passionsfruktscheesecake

Betyg (1-5):
3.91 (32 betyg)

En sötsyrlig cheesecake med passionsfrukt. Låt smak av persika eller nektarin göra passionsfrukten sällskap. Avsluta med att dekorera kakan med citronmeliss- eller myntablad.

Tillagningstid: 30 minuter + 3 timmar i kylen
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa kexen väl i matberedare. Blanda med smör och kardemumma. Tryck ut blandningen i botten på en form, 26 centimeter med löstagbar kant. Ställ in i ugnen 6–8 minuter, låt svalna.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa samman fruktmix, hackad frukt, philadelphiaost och yoghurt. Tillsätt florsocker, salt och vaniljsocker. Smält gelatinbladen enligt anvisning på förpackningen, ringla ner i smeten under omrörning. Häll smeten i springformen och ställ i kylen minst 3 timmar.
  3. Vid servering; värm marmeladen försiktigt. Blanda marmelad och passionsfrukt och bred över cheesecaken, garnera med myntaeller citronmelissblad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hallonsmoothie

(8)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Vattenmelonsoppa

(0)

Saffranskladdkaka

(27)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies