Passionsfruktscheesecake

Betyg (1-5):
3.91 (32 betyg)

En sötsyrlig cheesecake med passionsfrukt. Låt smak av persika eller nektarin göra passionsfrukten sällskap. Avsluta med att dekorera kakan med citronmeliss- eller myntablad.

Tillagningstid: 30 minuter + 3 timmar i kylen
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 13 digestivekex
  • 75 g smält smör
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 3.5 dl skalad, mixad mogen persika eller nektarin+ 1-2 finhackade (totalt cirka 6 st)
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 dl yoghurt (10 %)
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 gelatinblad
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 4 urgröpta passionsfrukter
  • mynta - eller citronmelissblad
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Mixa kexen väl i matberedare. Blanda med smör och kardemumma. Tryck ut blandningen i botten på en form, 26 centimeter med löstagbar kant. Ställ in i ugnen 6–8 minuter, låt svalna.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa samman fruktmix, hackad frukt, philadelphiaost och yoghurt. Tillsätt florsocker, salt och vaniljsocker. Smält gelatinbladen enligt anvisning på förpackningen, ringla ner i smeten under omrörning. Häll smeten i springformen och ställ i kylen minst 3 timmar.
  3. Vid servering; värm marmeladen försiktigt. Blanda marmelad och passionsfrukt och bred över cheesecaken, garnera med myntaeller citronmelissblad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bärbägare

(14)

Snabba marängbakelser

(1)

Hallontarte

(34)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(54)

Vit chokladtryffel

(39)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 13 digestivekex
  • 75 g smält smör
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 3.5 dl skalad, mixad mogen persika eller nektarin+ 1-2 finhackade (totalt cirka 6 st)
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 dl yoghurt (10 %)
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 gelatinblad
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 4 urgröpta passionsfrukter
  • mynta - eller citronmelissblad
  • 1 krm salt

Passionsfruktscheesecake

Betyg (1-5):
3.91 (32 betyg)

En sötsyrlig cheesecake med passionsfrukt. Låt smak av persika eller nektarin göra passionsfrukten sällskap. Avsluta med att dekorera kakan med citronmeliss- eller myntablad.

Tillagningstid: 30 minuter + 3 timmar i kylen
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa kexen väl i matberedare. Blanda med smör och kardemumma. Tryck ut blandningen i botten på en form, 26 centimeter med löstagbar kant. Ställ in i ugnen 6–8 minuter, låt svalna.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa samman fruktmix, hackad frukt, philadelphiaost och yoghurt. Tillsätt florsocker, salt och vaniljsocker. Smält gelatinbladen enligt anvisning på förpackningen, ringla ner i smeten under omrörning. Häll smeten i springformen och ställ i kylen minst 3 timmar.
  3. Vid servering; värm marmeladen försiktigt. Blanda marmelad och passionsfrukt och bred över cheesecaken, garnera med myntaeller citronmelissblad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bärbägare

(14)

Snabba marängbakelser

(1)

Hallontarte

(34)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(54)

Vit chokladtryffel

(39)

Jordgubbar med rapsolja, ingefärsyoghurt, frön och nötter

(5)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies