Påskkyckling med örter
  • Tid 80 min
  • Ugn 225º

Påskkyckling med örter

3.18 (11 betyg)

Magnigfik kyckling fylld med färska örter och ungsgrillad med citron och lagerblad.

  • Tillagningstid 80 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 1.1 kg hel färsk kyckling
  • 2 dl hackade färska örter, t.ex. persilja, basilika, mejram
  • 1 citron i klyftor
  • 3 smulade lagerblad
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk torkad rosmarin
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lossa skinnet på fågeln från bröstsidan genom att pressa in handen försiktigt. Peta in de hackade örterna under skinnet. Lägg citronklyftor och lagerblad i kycklingen. Bind eventuellt upp den med steksnöre. Lägg kycklingen på sidan i en oljad ugnsform.

  2. 2

    Blanda olja, salt och kryddor och pensla kycklingen runt om. Stek i nedre delen av ugnen i 5 minuter, vänd upp den andra sidan och stek 5 minuter. Vänd kycklingen med bröstet upp och stek ytterligare ca 1 timme.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Stek gärna potatis i klyftor, rotfrukter i bitar i formen tillsammans med kycklingen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar