Påskkyckling med örter

Påskkyckling med örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Enkelt recept på påskkyckling med massa goda örter. Helstekt kyckling i ugn är ett perfekt sätt att laga kyckling eftersom den blir så saftig. Perfekt till påsmiddag!

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.1 kg hel färsk kyckling
  • 2 dl hackade färska örter, t.ex. persilja, basilika, mejram
  • 1 citron i klyftor
  • 3 smulade lagerblad
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lossa skinnet på fågeln från bröstsidan genom att pressa in handen försiktigt. Peta in de hackade örterna under skinnet. Lägg citronklyftor och lagerblad i kycklingen. Bind eventuellt upp den med steksnöre. Lägg kycklingen på sidan i en oljad ugnsform.
  2. Blanda olja, salt och kryddor och pensla kycklingen runt om. Stek i nedre delen av ugnen i 5 minuter, vänd upp den andra sidan och stek 5 minuter. Vänd sedan kycklingen med bröstet upp och stek ytterligare ca 1 timme, tills kycklingen är genomstekt.

Tips

Efter ca 20 min kan du gärna lägga ner potatis och rotfrukter i klyftor tillsammans med kycklingen i formen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

Påskkyckling med örter
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1.1 kg hel färsk kyckling
  • 2 dl hackade färska örter, t.ex. persilja, basilika, mejram
  • 1 citron i klyftor
  • 3 smulade lagerblad
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk salt

Påskkyckling med örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Enkelt recept på påskkyckling med massa goda örter. Helstekt kyckling i ugn är ett perfekt sätt att laga kyckling eftersom den blir så saftig. Perfekt till påsmiddag!

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lossa skinnet på fågeln från bröstsidan genom att pressa in handen försiktigt. Peta in de hackade örterna under skinnet. Lägg citronklyftor och lagerblad i kycklingen. Bind eventuellt upp den med steksnöre. Lägg kycklingen på sidan i en oljad ugnsform.
  2. Blanda olja, salt och kryddor och pensla kycklingen runt om. Stek i nedre delen av ugnen i 5 minuter, vänd upp den andra sidan och stek 5 minuter. Vänd sedan kycklingen med bröstet upp och stek ytterligare ca 1 timme, tills kycklingen är genomstekt.

Tips

Efter ca 20 min kan du gärna lägga ner potatis och rotfrukter i klyftor tillsammans med kycklingen i formen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!