Påskkladdkaka med marshmallows

Påskkladdkaka med marshmallows

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Baka en riktigt god kladdkaka till påskfikat. Toppa med valfritt påskgodis och salta jordnötter som blir en härlig kontrast mot den söta kladdkakan. Enkelt recept som alla klarar av!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • Topping
  • 1 dl minimarshmallows, gärna pastellfärgade
  • 0.5 dl salta jordnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret i mikro eller i en kastrull.
  2. Rör ihop ägg och socker i en skål. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
  3. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen 18–20 min. Låt kakan svalna helt.
  4. Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden och lyft kastrullen från värmen. Lägg i chokladen och rör tills den smält.
  5. Täck kakan med glasyren och strö över marshmallows och jordnötter. Korta ner ugnstiden till 15–18 min om du har en större kakform (ca 26 cm).

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-04-19

Hej Gerd, kladdkakssmet ska röras ihop, inte vispas, för att få en seg och kladdig kaka. Vispar man blir smeten luftig och kladdkakan lite torrare. Lycka till!

Gerd

2022-04-13

Rör ihop ägg och skt, inte vispa som vanligt??

Checkbox Coop

2021-04-06

Tack för tipsen Ulrika, och kul att du gillade den!

Ulrika

2021-04-06

Gjorde den som en påsktårta, fast bytte ut marshmallows och jordnötter mot små kycklingar och påskägg. Bytte ströbröd mot kokosflingor. Enkel och god tårta.

Påskkladdkaka med marshmallows
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • Topping
  • 1 dl minimarshmallows, gärna pastellfärgade
  • 0.5 dl salta jordnötter

Påskkladdkaka med marshmallows

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Baka en riktigt god kladdkaka till påskfikat. Toppa med valfritt påskgodis och salta jordnötter som blir en härlig kontrast mot den söta kladdkakan. Enkelt recept som alla klarar av!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
10 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret i mikro eller i en kastrull.
  2. Rör ihop ägg och socker i en skål. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
  3. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen 18–20 min. Låt kakan svalna helt.
  4. Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden och lyft kastrullen från värmen. Lägg i chokladen och rör tills den smält.
  5. Täck kakan med glasyren och strö över marshmallows och jordnötter. Korta ner ugnstiden till 15–18 min om du har en större kakform (ca 26 cm).

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-04-19

Hej Gerd, kladdkakssmet ska röras ihop, inte vispas, för att få en seg och kladdig kaka. Vispar man blir smeten luftig och kladdkakan lite torrare. Lycka till!

Gerd

2022-04-13

Rör ihop ägg och skt, inte vispa som vanligt??

Checkbox Coop

2021-04-06

Tack för tipsen Ulrika, och kul att du gillade den!

Ulrika

2021-04-06

Gjorde den som en påsktårta, fast bytte ut marshmallows och jordnötter mot små kycklingar och påskägg. Bytte ströbröd mot kokosflingor. Enkel och god tårta.