Påskkladdkaka med marshmallows
Påskkladdkaka med marshmallows
  • Tid 25 min
  • Ugn 175º

Påskkladdkaka med marshmallows

4.29 (7 betyg)

De salta jordnötterna är en jättegod kontrast till det söta.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

10 bitar
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
Glasyr
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
Topping
  • 1 dl minimarshmallows, gärna pastellfärgade
  • 0.5 dl salta jordnötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret i mikro eller i en kastrull.

  2. 2

    Rör ihop ägg och socker i en skål. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.

  3. 3

    Tillsätt det smälta smöret och rör ihop. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen 18–20 min. Låt kakan svalna helt.

  4. 4

    Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden och lyft kastrullen från värmen. Lägg i chokladen och rör tills den smält.

  5. 5

    Täck kakan med glasyren och strö över marshmallows och jordnötter. Korta ner ugnstiden till 15–18 min om du har en större kakform (ca 26 cm).

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar