Pascha med hallon och blåbär
  • Tid 20 min + 1 dygn i kyl

Pascha med hallon och blåbär

3.33 (3 betyg)

Ett slags superfräsch ostkaka med citron.

  • Tillagningstid 20 min + 1 dygn i kyl
  • Ingredienser 14

Ingredienser

12 portioner
  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 5 äggulor
  • 1 kg kvarg (10 %)
  • 2 dl mandelmjöl
  • 3 dl gräddfil
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 0.5 tsk vaniljpulver
Rårörda hallon
  • 225 g frysta hallon, lätt tinade
  • 2 msk strösocker
Till servering
  • färska blåbär
  • färska hallon
  • citronmeliss
  • florsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa smör och socker fluffigt. Vispa i äggulorna,en i taget. Rör ner resten av ingredienserna.

  2. 2

    Lägg en tunn kökshandduk i ett durkslag ochhäll i smeten. Låt stå i kylen (över en skål) ett dygn.Rårörda hallon: Rör hallon med socker tillssockret smält.

  3. 3

    Vänd upp paschan på ett serveringsfat ochgarnera med färska bär och ev citronmeliss.Pudra över florsocker. Servera med rårörda hallon.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gör marängerav vitorna.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop redaktör

    Till Gunilla: Paschan är beräknad till 12 portioner.

  • Danielle

    Hej Stina andra typer av nötmjöl fungerar eller om du mixar solroskärnor till ett mjöl. (blir dock inte samma smak och är inte provlagat med solroskärnor).

  • Stina

    Vad kan man ha istället för mandelmjöl?

  • Gunilla

    Jag undrar hur många personer den är beräknad till!???