Pascha med hallon och blåbär

Pascha med hallon och blåbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Ett slags superfräsch ostkaka med citron.

Tillagningstid: 20 min + 1 dygn i kyl
12 portioner
  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 5 äggulor
  • 1 kg kvarg (10 %)
  • 2 dl mandelmjöl
  • 3 dl gräddfil
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • Rårörda hallon
  • 225 g frysta hallon, lätt tinade
  • 2 msk strösocker
  • Till servering
  • färska blåbär
  • färska hallon
  • citronmeliss
  • florsocker

Gör så här

  1. Vispa smör och socker fluffigt. Vispa i äggulorna,en i taget. Rör ner resten av ingredienserna.
  2. Lägg en tunn kökshandduk i ett durkslag ochhäll i smeten. Låt stå i kylen (över en skål) ett dygn.Rårörda hallon: Rör hallon med socker tillssockret smält.
  3. Vänd upp paschan på ett serveringsfat ochgarnera med färska bär och ev citronmeliss.Pudra över florsocker. Servera med rårörda hallon.

Tips

Gör marängerav vitorna.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-04-25

Tack för tipset, Philippa! :)

Philippa

2022-04-23

Oerhört god! Vi valde hackad mandel i stället för mandelmjöl. Dessutom minskade vi sockermängden med hälften och det blev helt perfekt!

Checkbox Coop

2017-04-25

Till Gunilla: Paschan är beräknad till 12 portioner.

Danielle

2017-04-19

Hej Stina andra typer av nötmjöl fungerar eller om du mixar solroskärnor till ett mjöl. (blir dock inte samma smak och är inte provlagat med solroskärnor).

Stina

2017-04-10

Vad kan man ha istället för mandelmjöl?

Gunilla

2017-04-10

Jag undrar hur många personer den är beräknad till!???

Pascha med hallon och blåbär
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 5 äggulor
  • 1 kg kvarg (10 %)
  • 2 dl mandelmjöl
  • 3 dl gräddfil
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • Rårörda hallon
  • 225 g frysta hallon, lätt tinade
  • 2 msk strösocker
  • Till servering
  • färska blåbär
  • färska hallon
  • citronmeliss
  • florsocker

Pascha med hallon och blåbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Ett slags superfräsch ostkaka med citron.

Tillagningstid: 20 min + 1 dygn i kyl
12 portioner

Gör så här

  1. Vispa smör och socker fluffigt. Vispa i äggulorna,en i taget. Rör ner resten av ingredienserna.
  2. Lägg en tunn kökshandduk i ett durkslag ochhäll i smeten. Låt stå i kylen (över en skål) ett dygn.Rårörda hallon: Rör hallon med socker tillssockret smält.
  3. Vänd upp paschan på ett serveringsfat ochgarnera med färska bär och ev citronmeliss.Pudra över florsocker. Servera med rårörda hallon.

Tips

Gör marängerav vitorna.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-04-25

Tack för tipset, Philippa! :)

Philippa

2022-04-23

Oerhört god! Vi valde hackad mandel i stället för mandelmjöl. Dessutom minskade vi sockermängden med hälften och det blev helt perfekt!

Checkbox Coop

2017-04-25

Till Gunilla: Paschan är beräknad till 12 portioner.

Danielle

2017-04-19

Hej Stina andra typer av nötmjöl fungerar eller om du mixar solroskärnor till ett mjöl. (blir dock inte samma smak och är inte provlagat med solroskärnor).

Stina

2017-04-10

Vad kan man ha istället för mandelmjöl?

Gunilla

2017-04-10

Jag undrar hur många personer den är beräknad till!???