Päroncarpaccio med rostade pinjenötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.11 (18 betyg)

En god päronefterrätt med smak av mynta och vanilj.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl socker
  • 30 g pinjenötter
  • 3 hårda päron
  • 4 msk crème fraiche
  • 4 kvistar färsk mynta

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vatten, vin, socker och vaniljfrön. Koka ner vätskan så att den blir simmig, 5-10 minuter.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr het panna, 3-4 minuter. Skaka pannan så att de inte bränns vid.
  3. Skiva päronen med en osthyvel och fördela skivorna på fyra assietter.
  4. Slå på sockerlag och strö över pinjenötterna. Servera med en klick crème fraiche och ett par myntablad.
  5. Tips! Förbered med fördel carpaccion! Päronen blir bara godare om de får dra åt sig av sockerlagen, men vänta med att strö över pinjenötterna tills precis innan servering.

Tips

Variera med ananas, jordgubbar eller nektariner. Prova dig fram till dina egna favoriter!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Banankaka med choklad och nötter

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Jordgubbsmousse med rabarber

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Äppeltosca

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Hasselnötsformar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Apelsinsallad med granatäpple

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Muscovadostekta äpplen

Betyg
Betyg
(3)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl socker
  • 30 g pinjenötter
  • 3 hårda päron
  • 4 msk crème fraiche
  • 4 kvistar färsk mynta

Päroncarpaccio med rostade pinjenötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.11 (18 betyg)

En god päronefterrätt med smak av mynta och vanilj.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vatten, vin, socker och vaniljfrön. Koka ner vätskan så att den blir simmig, 5-10 minuter.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr het panna, 3-4 minuter. Skaka pannan så att de inte bränns vid.
  3. Skiva päronen med en osthyvel och fördela skivorna på fyra assietter.
  4. Slå på sockerlag och strö över pinjenötterna. Servera med en klick crème fraiche och ett par myntablad.
  5. Tips! Förbered med fördel carpaccion! Päronen blir bara godare om de får dra åt sig av sockerlagen, men vänta med att strö över pinjenötterna tills precis innan servering.

Tips

Variera med ananas, jordgubbar eller nektariner. Prova dig fram till dina egna favoriter!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Banankaka med choklad och nötter

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Jordgubbsmousse med rabarber

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Äppeltosca

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Hasselnötsformar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Apelsinsallad med granatäpple

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Muscovadostekta äpplen

Betyg
Betyg
(3)