För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Päron med portvinssirap och stiltonost

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Avsluta middagen med ost och söta frukter som fått gotta till sig i en portvinslag.

Tillagningstid: 2 timmar 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vitt portvin
  • 2 fasta päron
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • Servering:
  • 1 pumpernickel
  • 200 g stiltonost

Gör så här

  1. Värm portvinet till cirka 50 grader. Tag kastrullen från plattan. Tärna päronen och låt dra i det svalnande portvinet ett par timmar i kylen.
  2. Sila av vinet från päronen och koka ihop det tillsammans med strösocker och balsamvinäger till en lättflytande sirap. Skulle det stelna för mycket häll på lite mer portvin och värm.

Servering

Servera päron och sirap tillsammans med ost och pumpernickel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stekta äpplen med getost, mandel och saffran

(0)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(19)

Cheesecake med chokladbotten

(18)

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

(42)

Varma fikon med mascarponecrème

(0)

Äppel- och kanelcheesecake med äppelchips

(2)

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)

Lyxig dessert i glas

(5)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2 dl vitt portvin
  • 2 fasta päron
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • Servering:
  • 1 pumpernickel
  • 200 g stiltonost

Päron med portvinssirap och stiltonost

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Avsluta middagen med ost och söta frukter som fått gotta till sig i en portvinslag.

Tillagningstid: 2 timmar 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm portvinet till cirka 50 grader. Tag kastrullen från plattan. Tärna päronen och låt dra i det svalnande portvinet ett par timmar i kylen.
  2. Sila av vinet från päronen och koka ihop det tillsammans med strösocker och balsamvinäger till en lättflytande sirap. Skulle det stelna för mycket häll på lite mer portvin och värm.

Servering

Servera päron och sirap tillsammans med ost och pumpernickel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stekta äpplen med getost, mandel och saffran

(0)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(19)

Cheesecake med chokladbotten

(18)

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

(42)

Varma fikon med mascarponecrème

(0)

Äppel- och kanelcheesecake med äppelchips

(2)

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)

Lyxig dessert i glas

(5)