Parmesanköttbullar med rostade grönsaker
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Parmesanköttbullar med rostade grönsaker

3.69 (39 betyg)

Ny smak på köttbullarna med parmesan, basilika och tomat.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 zucchini i bitar
  • 2 rödlökar i bitar
  • 500 g paprika, gärna olika sorter och färger, i bitar
  • 500 g cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Parmesanköttbullar:
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 kruka hackad basilika
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • olja till stekning
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sprid ut grönsakerna i en långpanna eller ugnssäker form. Ringla över olivolja, salta och peppra. Rosta grönsakerna mitt i ugnen ca 20 min.

Parmesanköttbullar

  1. 1

    Blanda ingredienserna till köttbullarna till en smidig färs. Forma 12 stora köttbullar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttbullarna runt om så att de får färg utan att bli genomstekta. Lägg dem på plåten med grönsakerna de sista 5 min.

Till servering

  1. 1

    Servera gärna med couscous, bulgur eller en bit bröd.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Rosta 2–3 vitlöksklyftor bland grönsakerna. Mixa dem med 2 dl turkisk yoghurt, salt och svartpeppar och du har en rostad vitlökssås.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jenny

    Mycket gott!

  • Monica

    Riktigt gott! Gick hem hos barn och vuxna hos oss :)

  • Rebecca

    Otroligt gott! Har man bra färs behövs inte ägget i smeten och köttbullarna får en intensivare smak. Rekommenderar att göra såsen till och addera även lite kryddgrönt i den. Passar väldigt bra ihop!

  • Stefan

    Mycket gott. Men jag hackade salami och hade med i köttbullarna. Blandade även i morötter persiljerot och rotselleri i grönsakerna,

Visa fler