Parmalindad kyckling med rotfrukter och balsamvinäger

Betyg (1-5):
3.27 (15 betyg)

Underbart god kyckling där dessutom allt går att förbereda.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1 kg tunt strimlade blandade rotfrukter
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 4 kycklingfiléer
  • 140 g parmaskinka
  • Balsamvinägersås:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk smör
  • hackad persilja, eventuellt
  • Till servering:
  • ev bladpersilja

Gör så här

  1. Lägg rotfrukterna på en plåt och ringla över olivolja, honung och salt. Rosta i ugnen i 25 minuter och håll sedan varmt.
  2. Dela kycklingfiléerna på längden och linda parmaskinka runt. Bryn runt om i torr panna 3 minuter och lägg i en smord ugnsform.
  3. Blanda samtliga ingredienser till såsen och häll över kycklingen. Gratinera tills kycklingen är helt klar, 15–20 minuter. Garnera eventuellt med hackad persilja. Servera med rotfrukterna.

Tips

Allt går att förbereda innan gästerna kommer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Curry

2015-10-30

Supergott! Funkar även med fläskfilé och lax.

Carola

2015-10-07

Supergott!!

SL

2014-08-22

Gott

Christina Fork

2012-09-27

Jättegott och jätteenkelt!

Liknande recept

Glacerade kycklingspett med krispig råkostsallad

(2)

Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

(29)

Ugnsstekt kyckling med rotsaker

(3)

Majskyckling med rotfruktsrisotto

(14)

Morotssoppa med grillat kycklingspett

(1)

Allt-i-ett rätt med kyckling, rödbetor och chèvresås

(9)

Kycklingbröst med rödbetshasselbackare och chèvresås

(6)

Ugnsrostade rotfrukter med kyckling

(21)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 kg tunt strimlade blandade rotfrukter
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 4 kycklingfiléer
  • 140 g parmaskinka
  • Balsamvinägersås:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk smör
  • hackad persilja, eventuellt
  • Till servering:
  • ev bladpersilja

Parmalindad kyckling med rotfrukter och balsamvinäger

Betyg (1-5):
3.27 (15 betyg)

Underbart god kyckling där dessutom allt går att förbereda.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg rotfrukterna på en plåt och ringla över olivolja, honung och salt. Rosta i ugnen i 25 minuter och håll sedan varmt.
  2. Dela kycklingfiléerna på längden och linda parmaskinka runt. Bryn runt om i torr panna 3 minuter och lägg i en smord ugnsform.
  3. Blanda samtliga ingredienser till såsen och häll över kycklingen. Gratinera tills kycklingen är helt klar, 15–20 minuter. Garnera eventuellt med hackad persilja. Servera med rotfrukterna.

Tips

Allt går att förbereda innan gästerna kommer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Curry

2015-10-30

Supergott! Funkar även med fläskfilé och lax.

Carola

2015-10-07

Supergott!!

SL

2014-08-22

Gott

Christina Fork

2012-09-27

Jättegott och jätteenkelt!

Liknande recept

Glacerade kycklingspett med krispig råkostsallad

(2)

Juliennesoppa med rotselleri och kyckling

(29)

Ugnsstekt kyckling med rotsaker

(3)

Majskyckling med rotfruktsrisotto

(14)

Morotssoppa med grillat kycklingspett

(1)

Allt-i-ett rätt med kyckling, rödbetor och chèvresås

(9)

Kycklingbröst med rödbetshasselbackare och chèvresås

(6)

Ugnsrostade rotfrukter med kyckling

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies