
Parmalindad kyckling med rotfrukter och balsamvinäger
Betyg (1-5):
Underbart god kyckling där dessutom allt går att förbereda.
Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 kg tunt strimlade blandade rotfrukter
- 2 msk olivolja
- 1 msk honung
- 4 kycklingfiléer
- 140 g parmaskinka
- 1 tsk salt
- Balsamvinägersås:
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl crème fraiche
- 3 msk balsamvinäger
- 1 msk kycklingfond
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
- 1 msk smör
- hackad persilja, eventuellt
- Till servering:
- ev bladpersilja
Gör så här
- Lägg rotfrukterna på en plåt och ringla över olivolja, honung och salt. Rosta i ugnen i 25 minuter och håll sedan varmt.
- Dela kycklingfiléerna på längden och linda parmaskinka runt. Bryn runt om i torr panna 3 minuter och lägg i en smord ugnsform.
- Blanda samtliga ingredienser till såsen och häll över kycklingen. Gratinera tills kycklingen är helt klar, 15–20 minuter. Garnera eventuellt med hackad persilja. Servera med rotfrukterna.
Tips

Allt går att förbereda innan gästerna kommer.
Liknande recept
Parmalindad kyckling med rotfrukter och balsamvinäger
Betyg (1-5):
Underbart god kyckling där dessutom allt går att förbereda.
Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Lägg rotfrukterna på en plåt och ringla över olivolja, honung och salt. Rosta i ugnen i 25 minuter och håll sedan varmt.
- Dela kycklingfiléerna på längden och linda parmaskinka runt. Bryn runt om i torr panna 3 minuter och lägg i en smord ugnsform.
- Blanda samtliga ingredienser till såsen och häll över kycklingen. Gratinera tills kycklingen är helt klar, 15–20 minuter. Garnera eventuellt med hackad persilja. Servera med rotfrukterna.
Tips

Allt går att förbereda innan gästerna kommer.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-10-30
Supergott! Funkar även med fläskfilé och lax.
2015-10-07
Supergott!!
2014-08-22
Gott
2012-09-27
Jättegott och jätteenkelt!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Curry
2015-10-30
Supergott! Funkar även med fläskfilé och lax.
Carola
2015-10-07
Supergott!!
SL
2014-08-22
Gott
Christina Fork
2012-09-27
Jättegott och jätteenkelt!