För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Parmainlindad majskyckling med italiensk rösti

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 skivor parmaskinka eller bacon
  • 4 majskycklingfiléer
  • 2 dl grädde
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 400 g haricots verts
  • 2 finhackade tomater
  • 0.5 liten finhackad röd lök
  • 10 hackade basilikablad
  • 0.5 tsk salt
  • Rösti:
  • 1 kg potatis
  • 1 dl strimlad soltorkade tomater
  • 30 g smör
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Linda en skiva parmaskinka runt varje kycklingfilé och lägg dem med skarven nedåt i en ugnssäker form. Blanda grädde, balsamvinäger, salt och peppar och häll över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.

Rösti

  1. Skala och riv potatisen grovt och blanda med soltorkade tomater i en bunke. Låt inte potatisen bli stående, då blir den brun. Smält smör i en het stekpanna, lägg ner potatisen i små högar i pannan och salta dem lätt. Tyck ut potatisen platt och stek 3-4 min per sida. Stek i omgångar eller i två stekpannor.
  2. Diska inte ur pannan utan stek haricots verts i fettet från röstin ca 5 min, skaka pannan hela tiden.

Till servering

  1. Vänd ihop bönorna med tomater, lök och basilika och servera till.

Tips

Kycklingen är perfekt vid 68°, använd en stektermometer!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kicki

2014-01-04

Jättegott!

Anneli

2013-12-16

Jätte gott!! Enkelt ,

Liknande recept

Frikadeller i currysås

(9)

Kycklingburgare med caesardressing

(7)

Jureskogs coq au vin

(27)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(16)

Coq au vin med kyckling

(75)

Tacobåtar med kycklingfärs

(5)

Barnens kycklingpizza

(11)

Baconlindad kycklinglårfilé med äppelsallad

(17)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 8 skivor parmaskinka eller bacon
  • 4 majskycklingfiléer
  • 2 dl grädde
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 400 g haricots verts
  • 2 finhackade tomater
  • 0.5 liten finhackad röd lök
  • 10 hackade basilikablad
  • 0.5 tsk salt
  • Rösti:
  • 1 kg potatis
  • 1 dl strimlad soltorkade tomater
  • 30 g smör
  • 1 tsk salt

Parmainlindad majskyckling med italiensk rösti

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Linda en skiva parmaskinka runt varje kycklingfilé och lägg dem med skarven nedåt i en ugnssäker form. Blanda grädde, balsamvinäger, salt och peppar och häll över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.

Rösti

  1. Skala och riv potatisen grovt och blanda med soltorkade tomater i en bunke. Låt inte potatisen bli stående, då blir den brun. Smält smör i en het stekpanna, lägg ner potatisen i små högar i pannan och salta dem lätt. Tyck ut potatisen platt och stek 3-4 min per sida. Stek i omgångar eller i två stekpannor.
  2. Diska inte ur pannan utan stek haricots verts i fettet från röstin ca 5 min, skaka pannan hela tiden.

Till servering

  1. Vänd ihop bönorna med tomater, lök och basilika och servera till.

Tips

Kycklingen är perfekt vid 68°, använd en stektermometer!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kicki

2014-01-04

Jättegott!

Anneli

2013-12-16

Jätte gott!! Enkelt ,

Liknande recept

Frikadeller i currysås

(9)

Kycklingburgare med caesardressing

(7)

Jureskogs coq au vin

(27)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(16)

Coq au vin med kyckling

(75)

Tacobåtar med kycklingfärs

(5)

Barnens kycklingpizza

(11)

Baconlindad kycklinglårfilé med äppelsallad

(17)