Parmainlindad majskyckling med italiensk rösti

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 8 skivor parmaskinka eller bacon
  • 4 majskycklingfiléer
  • 2 dl grädde
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 400 g haricots verts
  • 2 finhackade tomater
  • 0.5 liten finhackad röd lök
  • 10 hackade basilikablad
  • Rösti:
  • 1 kg potatis
  • 1 dl strimlad soltorkade tomater
  • 30 g smör

Gör så här

  1. Linda en skiva parmaskinka runt varje kycklingfilé och lägg dem med skarven nedåt i en ugnssäker form. Blanda grädde, balsamvinäger, salt och peppar och häll över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.

Rösti

  1. Skala och riv potatisen grovt och blanda med soltorkade tomater i en bunke. Låt inte potatisen bli stående, då blir den brun. Smält smör i en het stekpanna, lägg ner potatisen i små högar i pannan och salta dem lätt. Tyck ut potatisen platt och stek 3-4 min per sida. Stek i omgångar eller i två stekpannor.
  2. Diska inte ur pannan utan stek haricots verts i fettet från röstin ca 5 min, skaka pannan hela tiden.

Till servering

  1. Vänd ihop bönorna med tomater, lök och basilika och servera till.

Tips

Kycklingen är perfekt vid 68°, använd en stektermometer!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kicki

2014-01-04

Jättegott!

Anneli

2013-12-16

Jätte gott!! Enkelt ,

Liknande recept

Jureskogs coq au vin

(26)

Caesarburgare

(3)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Matkassens caesarsallad

(31)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Baconlindad kycklinglårfilé med äppelsallad

(15)

Pelles pennepasta med bacon

(15)

Frikadeller i currysås

(9)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 8 skivor parmaskinka eller bacon
  • 4 majskycklingfiléer
  • 2 dl grädde
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 400 g haricots verts
  • 2 finhackade tomater
  • 0.5 liten finhackad röd lök
  • 10 hackade basilikablad
  • Rösti:
  • 1 kg potatis
  • 1 dl strimlad soltorkade tomater
  • 30 g smör

Parmainlindad majskyckling med italiensk rösti

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Linda en skiva parmaskinka runt varje kycklingfilé och lägg dem med skarven nedåt i en ugnssäker form. Blanda grädde, balsamvinäger, salt och peppar och häll över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.

Rösti

  1. Skala och riv potatisen grovt och blanda med soltorkade tomater i en bunke. Låt inte potatisen bli stående, då blir den brun. Smält smör i en het stekpanna, lägg ner potatisen i små högar i pannan och salta dem lätt. Tyck ut potatisen platt och stek 3-4 min per sida. Stek i omgångar eller i två stekpannor.
  2. Diska inte ur pannan utan stek haricots verts i fettet från röstin ca 5 min, skaka pannan hela tiden.

Till servering

  1. Vänd ihop bönorna med tomater, lök och basilika och servera till.

Tips

Kycklingen är perfekt vid 68°, använd en stektermometer!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kicki

2014-01-04

Jättegott!

Anneli

2013-12-16

Jätte gott!! Enkelt ,

Liknande recept

Jureskogs coq au vin

(26)

Caesarburgare

(3)

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

(14)

Matkassens caesarsallad

(31)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Baconlindad kycklinglårfilé med äppelsallad

(15)

Pelles pennepasta med bacon

(15)

Frikadeller i currysås

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies