Pärlcouscoussallad med fetaost och örter

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Pärlcouscous eller moghrabiah är en libanesisk och palestinsk variant av couscous. Fast de här couscousgrynen är stora som små pärlor eller ärter. Blanda med tomater, fetaost och örter till en härligt matig sallad.

Tillagningstid: 30 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 2 dl moghrabiah (pärlcouscous)
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 10 körsbärstomater, klyftade
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad mynta
  • 0.5 dl valnötter, grovt hackade
  • 150 g fetaost
  • 2 dl urkärnade kalamataoliver
  • Vinägrett:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Spola couscousen kall i ett durkslag. Blanda ingredienserna till vinägretten.
  2. Blanda couscousen med vinägretten, lök, tomater, örter, nötter, smulad fetaost och oliver.

Tips

Varvas ingredienserna i en burk med lock så håller de bättre när salladen tas med till stranden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Zucchinigratäng med korv

(15)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Squashplättar

(91)

Spenatsoppa med ädelost

(16)

Spaghetti med röd färskostpesto och krispig topping

(15)

Spagetti med tomatsås

(40)

Grillad halloumi med sallad

(14)

Tomatsoppa med pizzasnurror

(17)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 dl moghrabiah (pärlcouscous)
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 10 körsbärstomater, klyftade
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad mynta
  • 0.5 dl valnötter, grovt hackade
  • 150 g fetaost
  • 2 dl urkärnade kalamataoliver
  • Vinägrett:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Pärlcouscoussallad med fetaost och örter

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Pärlcouscous eller moghrabiah är en libanesisk och palestinsk variant av couscous. Fast de här couscousgrynen är stora som små pärlor eller ärter. Blanda med tomater, fetaost och örter till en härligt matig sallad.

Tillagningstid: 30 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Spola couscousen kall i ett durkslag. Blanda ingredienserna till vinägretten.
  2. Blanda couscousen med vinägretten, lök, tomater, örter, nötter, smulad fetaost och oliver.

Tips

Varvas ingredienserna i en burk med lock så håller de bättre när salladen tas med till stranden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Zucchinigratäng med korv

(15)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Squashplättar

(91)

Spenatsoppa med ädelost

(16)

Spaghetti med röd färskostpesto och krispig topping

(15)

Spagetti med tomatsås

(40)

Grillad halloumi med sallad

(14)

Tomatsoppa med pizzasnurror

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies