Pärlcouscoussallad med fetaost och örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (3 betyg)

Pärlcouscous eller moghrabiah är en libanesisk och palestinsk variant av couscous. Fast de här couscousgrynen är stora som små pärlor eller ärter. Blanda med tomater, fetaost och örter till en härligt matig sallad.

Tillagningstid: 30 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl moghrabiah (pärlcouscous)
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 10 körsbärstomater, klyftade
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad mynta
  • 0.5 dl valnötter, grovt hackade
  • 150 g fetaost
  • 2 dl urkärnade kalamataoliver
  • Vinägrett:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Spola couscousen kall i ett durkslag. Blanda ingredienserna till vinägretten.
  2. Blanda couscousen med vinägretten, lök, tomater, örter, nötter, smulad fetaost och oliver.

Tips

Varvas ingredienserna i en burk med lock så håller de bättre när salladen tas med till stranden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pitabröd med rostade grönsaker och chèvreröra

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pasta med färskost

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillad halloumi med sallad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Tortellinigratäng med ostsås

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Spenatsoppa med ädelost

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Tomatsoppa med pizzasnurror

Betyg
Betyg
(20)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 dl moghrabiah (pärlcouscous)
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 10 körsbärstomater, klyftade
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad mynta
  • 0.5 dl valnötter, grovt hackade
  • 150 g fetaost
  • 2 dl urkärnade kalamataoliver
  • Vinägrett:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Pärlcouscoussallad med fetaost och örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (3 betyg)

Pärlcouscous eller moghrabiah är en libanesisk och palestinsk variant av couscous. Fast de här couscousgrynen är stora som små pärlor eller ärter. Blanda med tomater, fetaost och örter till en härligt matig sallad.

Tillagningstid: 30 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Spola couscousen kall i ett durkslag. Blanda ingredienserna till vinägretten.
  2. Blanda couscousen med vinägretten, lök, tomater, örter, nötter, smulad fetaost och oliver.

Tips

Varvas ingredienserna i en burk med lock så håller de bättre när salladen tas med till stranden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pitabröd med rostade grönsaker och chèvreröra

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pasta med färskost

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillad halloumi med sallad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Tortellinigratäng med ostsås

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Spenatsoppa med ädelost

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Tomatsoppa med pizzasnurror

Betyg
Betyg
(20)