Pärlcouscoussallad med fetaost och örter

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Pärlcouscous eller moghrabiah är en libanesisk och palestinsk variant av couscous. Fast de här couscousgrynen är stora som små pärlor eller ärter. Blanda med tomater, fetaost och örter till en härligt matig sallad.

Tillagningstid: 30 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 2 dl moghrabiah (pärlcouscous)
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 10 körsbärstomater, klyftade
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad mynta
  • 0.5 dl valnötter, grovt hackade
  • 150 g fetaost
  • 2 dl urkärnade kalamataoliver
  • Vinägrett:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Spola couscousen kall i ett durkslag. Blanda ingredienserna till vinägretten.
  2. Blanda couscousen med vinägretten, lök, tomater, örter, nötter, smulad fetaost och oliver.

Tips

Varvas ingredienserna i en burk med lock så håller de bättre när salladen tas med till stranden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(0)

Färskostpaj med nässlor - Coop

(3)

Enchilada med bbq-kyckling - Coop

(1)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(40)

Halloumiburgare med mustig salsa - Coop

(1)

Ädelostpaj med spenat - Coop

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Brydlings enchiladas - Coop

(11)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 2 dl moghrabiah (pärlcouscous)
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 10 körsbärstomater, klyftade
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad mynta
  • 0.5 dl valnötter, grovt hackade
  • 150 g fetaost
  • 2 dl urkärnade kalamataoliver
  • Vinägrett:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Pärlcouscoussallad med fetaost och örter

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Pärlcouscous eller moghrabiah är en libanesisk och palestinsk variant av couscous. Fast de här couscousgrynen är stora som små pärlor eller ärter. Blanda med tomater, fetaost och örter till en härligt matig sallad.

Tillagningstid: 30 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Spola couscousen kall i ett durkslag. Blanda ingredienserna till vinägretten.
  2. Blanda couscousen med vinägretten, lök, tomater, örter, nötter, smulad fetaost och oliver.

Tips

Varvas ingredienserna i en burk med lock så håller de bättre när salladen tas med till stranden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(0)

Färskostpaj med nässlor - Coop

(3)

Enchilada med bbq-kyckling - Coop

(1)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(40)

Halloumiburgare med mustig salsa - Coop

(1)

Ädelostpaj med spenat - Coop

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Brydlings enchiladas - Coop

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies