Pärlcouscoussallad med fetaost och örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Pärlcouscous eller moghrabiah är en libanesisk och palestinsk variant av couscous. Fast de här couscousgrynen är stora som små pärlor eller ärter. Blanda med tomater, fetaost och örter till en härligt matig sallad.

Tillagningstid: 30 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl moghrabiah (pärlcouscous)
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 10 körsbärstomater, klyftade
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad mynta
  • 0.5 dl valnötter, grovt hackade
  • 150 g fetaost
  • 2 dl urkärnade kalamataoliver
  • Vinägrett:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Spola couscousen kall i ett durkslag. Blanda ingredienserna till vinägretten.
  2. Blanda couscousen med vinägretten, lök, tomater, örter, nötter, smulad fetaost och oliver.

Tips

Varvas ingredienserna i en burk med lock så håller de bättre när salladen tas med till stranden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fattoush

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

French toast i toastjärn

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Bakad sötpotatis i ugn

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Frittata med paprika- och olivsallad

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Halloumi- och avokadosallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Blomkålscouscous med halloumi, ärter och mynta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Piccata på aubergine med tomatsås och ris

Betyg
Betyg
(2)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 dl moghrabiah (pärlcouscous)
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 10 körsbärstomater, klyftade
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad mynta
  • 0.5 dl valnötter, grovt hackade
  • 150 g fetaost
  • 2 dl urkärnade kalamataoliver
  • Vinägrett:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Pärlcouscoussallad med fetaost och örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Pärlcouscous eller moghrabiah är en libanesisk och palestinsk variant av couscous. Fast de här couscousgrynen är stora som små pärlor eller ärter. Blanda med tomater, fetaost och örter till en härligt matig sallad.

Tillagningstid: 30 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Spola couscousen kall i ett durkslag. Blanda ingredienserna till vinägretten.
  2. Blanda couscousen med vinägretten, lök, tomater, örter, nötter, smulad fetaost och oliver.

Tips

Varvas ingredienserna i en burk med lock så håller de bättre när salladen tas med till stranden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fattoush

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

French toast i toastjärn

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Bakad sötpotatis i ugn

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Frittata med paprika- och olivsallad

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Halloumi- och avokadosallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Blomkålscouscous med halloumi, ärter och mynta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Piccata på aubergine med tomatsås och ris

Betyg
Betyg
(2)