Paolas kryddiga fiskbullar

Betyg (1-5):
3.98 (44 betyg)

Fiskbullar med oregano i gräddsås med broccoli, spenat och chili.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 kg potatis
  • 500 g torsk
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 tsk torkad ingefära
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 msk olivolja
  • 500 g broccoli, i buketter
  • 140 g babyspenat
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Mixa fisken till en grov färs. Blanda fisk, oregano, ingefära, vitlök, salt och peppar. Forma smeten till små bullar och platta till dem lite.
  3. Hetta upp lite av oljan i en stekpanna. Stek några bullar i taget på svag värme runt om, 4-5 minuter sammanlagt.
  4. Hetta återigen upp lite olja och smör i stekpannan och stek broccoli, spenat och chili på medelstark värme några minuter under omrörning.
  5. Lägg i fiskbullarna. Tillsätt grädden och låt den koka in cirka 3 minuter.

Tips

Ta färsk riven ingefära istället för torkad och ös på med favoritörterna, basilika passar perfekt.<br>Servera fiskbullarna för sig och gräddkoka bara grönsakerna, så kan de små gästerna blanda som de själva vill.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sussi

2012-12-13

gjorde bullarna, hade på lite frysta grönsaker o sen koka med grädden , de blev jätte goda!

gabriella

2011-12-06

låter gott

Liknande recept

Ugnsbakad fisk med kapris och tomater

(72)

Lax med pestopasta

(6)

Fajitakryddad fisk i ugn

(7)

Lax med pepparrot och dill

(52)

Grillad tuna melt i tortillabröd

(7)

Indisk laxsallad med naanbröd

(23)

Ugnsbakad sej med pesto och körsbärstomater

(77)

Grillad röding med gräslökssmör och sparris

(6)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg potatis
  • 500 g torsk
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 tsk torkad ingefära
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 msk olivolja
  • 500 g broccoli, i buketter
  • 140 g babyspenat
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk salt

Paolas kryddiga fiskbullar

Betyg (1-5):
3.98 (44 betyg)

Fiskbullar med oregano i gräddsås med broccoli, spenat och chili.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Mixa fisken till en grov färs. Blanda fisk, oregano, ingefära, vitlök, salt och peppar. Forma smeten till små bullar och platta till dem lite.
  3. Hetta upp lite av oljan i en stekpanna. Stek några bullar i taget på svag värme runt om, 4-5 minuter sammanlagt.
  4. Hetta återigen upp lite olja och smör i stekpannan och stek broccoli, spenat och chili på medelstark värme några minuter under omrörning.
  5. Lägg i fiskbullarna. Tillsätt grädden och låt den koka in cirka 3 minuter.

Tips

Ta färsk riven ingefära istället för torkad och ös på med favoritörterna, basilika passar perfekt.<br>Servera fiskbullarna för sig och gräddkoka bara grönsakerna, så kan de små gästerna blanda som de själva vill.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sussi

2012-12-13

gjorde bullarna, hade på lite frysta grönsaker o sen koka med grädden , de blev jätte goda!

gabriella

2011-12-06

låter gott

Liknande recept

Ugnsbakad fisk med kapris och tomater

(72)

Lax med pestopasta

(6)

Fajitakryddad fisk i ugn

(7)

Lax med pepparrot och dill

(52)

Grillad tuna melt i tortillabröd

(7)

Indisk laxsallad med naanbröd

(23)

Ugnsbakad sej med pesto och körsbärstomater

(77)

Grillad röding med gräslökssmör och sparris

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies