För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Panzanella

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Underbart matig och god sallad med bröd, tomater, kronärtskocka, oliver, kapris och sardeller. Recept ur kokboken Söndagsmiddag av Ann Söderlund och Sanna Lundell

Tillagningstid: 30 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 skivor dagsgammalt bröd
  • 250 g körsbärstomater, gärna i olika färger
  • 0.5 gurka
  • 1 rödlök
  • 200 g marinerade kronärtskockor
  • 6 sardeller, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 kruka basilika, hackad
  • 1 kruka persilja, hackad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 100 g salladsmix
  • 1.5 dl oliver
  • 100 g kapris
  • flingsalt
  • grovmald svartpeppar
  • 200 g burrata

Gör så här

  1. Bryt brödet i bitar och stek i lite olivolja i het panna. Halvera tomaterna. Skär gurkan i halvmånar. Strimla rödlöken. Skär kronärtskockorna i kvartar.
  2. Vispa ihop sardeller, vitlök, örter, citron och olja.Blanda med grönsakerna, salladsmix, oliver och kapris på ett stort fat. Salta och peppra. Bryt burratan i bitar och lägg på salladen tillsammans med brödet.

Tips

Vanlig buffelmozzarella funkar också fint.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matjessill med medelhavssmaker

(7)

Grillad tuna melt i tortillabröd

(13)

Salamilindad lax

(2)

Laxsmörgås med avokado och räkor

(9)

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

(20)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(84)

Krämig rucolasill

(7)

Laxsida med couscoussallad

(13)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 4 skivor dagsgammalt bröd
  • 250 g körsbärstomater, gärna i olika färger
  • 0.5 gurka
  • 1 rödlök
  • 200 g marinerade kronärtskockor
  • 6 sardeller, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 kruka basilika, hackad
  • 1 kruka persilja, hackad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 100 g salladsmix
  • 1.5 dl oliver
  • 100 g kapris
  • flingsalt
  • grovmald svartpeppar
  • 200 g burrata

Panzanella

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Underbart matig och god sallad med bröd, tomater, kronärtskocka, oliver, kapris och sardeller. Recept ur kokboken Söndagsmiddag av Ann Söderlund och Sanna Lundell

Tillagningstid: 30 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryt brödet i bitar och stek i lite olivolja i het panna. Halvera tomaterna. Skär gurkan i halvmånar. Strimla rödlöken. Skär kronärtskockorna i kvartar.
  2. Vispa ihop sardeller, vitlök, örter, citron och olja.Blanda med grönsakerna, salladsmix, oliver och kapris på ett stort fat. Salta och peppra. Bryt burratan i bitar och lägg på salladen tillsammans med brödet.

Tips

Vanlig buffelmozzarella funkar också fint.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matjessill med medelhavssmaker

(7)

Grillad tuna melt i tortillabröd

(13)

Salamilindad lax

(2)

Laxsmörgås med avokado och räkor

(9)

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

(20)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(84)

Krämig rucolasill

(7)

Laxsida med couscoussallad

(13)