Pannkakstårta

Pannkakstårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(139)

Så enkelt och så gott. Stapla grädde och bär hur högt som helst och hör barnen ljubla.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Svårighetsgrad:Avancerad
4 portioner
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 3 dl sylt, mos eller bär med socker
  • 3 dl grädde, glass eller crème fraiche med socker
  • Garnering:
  • 2 dl bär, t ex hallon och blåbär

Gör så här

  1. Vispa ihop pannkakssmeten och grädda tunna pannkakor. Låt dem kallna med bakplåts- eller smörpapper mellan så att de lätt kan skiljas åt.
  2. Vispa grädde eller crème fraiche tjock. Lägg ett lager grädde/crème fraiche mellan varje eller varannan pannkaka tillsammans med sylt, mos eller bär. Lägg grädde/crème fraiche överst på tårtan och garnera med bär.
  3. Servera genast.

Tips

Det går också bra att ha enbart sylt eller bär mellan pannkakorna och servera grädde, crème fraiche eller glass vid sidan om. Det går också bra att byta grädde och/eller crème fraiche mot vaniljglass. <p> Och vill du ha grövre pannkakor kan du byt u...

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



pannkakan ser jätte god

2015-03-30

pannkakan ser jätte god

natalia

2014-02-19

Måste prova

Pannkakstårta
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 3 dl sylt, mos eller bär med socker
  • 3 dl grädde, glass eller crème fraiche med socker
  • Garnering:
  • 2 dl bär, t ex hallon och blåbär

Pannkakstårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(139)

Så enkelt och så gott. Stapla grädde och bär hur högt som helst och hör barnen ljubla.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Svårighetsgrad:Avancerad
4 portioner

Gör så här

  1. Vispa ihop pannkakssmeten och grädda tunna pannkakor. Låt dem kallna med bakplåts- eller smörpapper mellan så att de lätt kan skiljas åt.
  2. Vispa grädde eller crème fraiche tjock. Lägg ett lager grädde/crème fraiche mellan varje eller varannan pannkaka tillsammans med sylt, mos eller bär. Lägg grädde/crème fraiche överst på tårtan och garnera med bär.
  3. Servera genast.

Tips

Det går också bra att ha enbart sylt eller bär mellan pannkakorna och servera grädde, crème fraiche eller glass vid sidan om. Det går också bra att byta grädde och/eller crème fraiche mot vaniljglass. <p> Och vill du ha grövre pannkakor kan du byt u...

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



pannkakan ser jätte god

2015-03-30

pannkakan ser jätte god

natalia

2014-02-19

Måste prova