Pannkakor utan ägg

Pannkakor utan ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(92)

Tillagningstid: 10 minuter
2 portioner
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 msk smält smör eller margarin
  • 0.5 krm salt

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver. Tillsätt mjölk och vispa tills smeten är jämn. Blanda i det smälta matfettet och låt svälla. Grädda pannkakorna. Smeten går utmärkt att använda till våfflor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alexandra

2021-07-28

Gjorde två portioner men det blev bara en pannkaka. God smak och bra konsistens om man inte vill ha krispiga pannkakor.

Emmy

2019-02-10

de blev goda, men rätt degiga vilket är ett stort minus för min del. men ett väldigt bra alternativ till "vanliga" pankakor för de som är lakto-vegetarianer (som mig)

Eira Elisabet

2018-05-11

Gott!

Jens Horström

2014-10-26

Helt fantastiskt ketiga och fuktiga. Precis som man vill ha dem!

Mallä

2014-10-07

Gott:D

Malin

2014-03-19

Gjorde 3dubbel sats o plommon o päronpure från Hipp en halv burk, de blev mycket godare.

Anonym

2013-03-14

Väldigt goda blev dem! :) Tänker göra de här igen!

louise

2013-02-13

de var ingen hit ..

Ellie

2013-01-25

2 portioner är väl att ta i! gjorde dubbel sats och fick ut 5 pannkakor i vanlig storlek. använde mandelmjölk istället för vanlig mjölk och tillsatte 1 dl mixade havregryn och lite vaniljpulver. blev supergott! (även för en som är van vid vanliga pannkakor!)

Nils Erik

2013-01-13

Jag måste prova pannkakor och våfflor utan ägg, ok kanske en överraskning. Ok ha enbra dag trots tråkigt väder mvh/Nils Erik

Sara

2012-12-03

Helt ok pannkakor! Lättstekta.

sabina

2012-12-03

?

Pannkakor utan ägg
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 msk smält smör eller margarin
  • 0.5 krm salt

Pannkakor utan ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(92)

Tillagningstid: 10 minuter
2 portioner

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver. Tillsätt mjölk och vispa tills smeten är jämn. Blanda i det smälta matfettet och låt svälla. Grädda pannkakorna. Smeten går utmärkt att använda till våfflor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alexandra

2021-07-28

Gjorde två portioner men det blev bara en pannkaka. God smak och bra konsistens om man inte vill ha krispiga pannkakor.

Emmy

2019-02-10

de blev goda, men rätt degiga vilket är ett stort minus för min del. men ett väldigt bra alternativ till "vanliga" pankakor för de som är lakto-vegetarianer (som mig)

Eira Elisabet

2018-05-11

Gott!

Jens Horström

2014-10-26

Helt fantastiskt ketiga och fuktiga. Precis som man vill ha dem!

Mallä

2014-10-07

Gott:D

Malin

2014-03-19

Gjorde 3dubbel sats o plommon o päronpure från Hipp en halv burk, de blev mycket godare.

Anonym

2013-03-14

Väldigt goda blev dem! :) Tänker göra de här igen!

louise

2013-02-13

de var ingen hit ..

Ellie

2013-01-25

2 portioner är väl att ta i! gjorde dubbel sats och fick ut 5 pannkakor i vanlig storlek. använde mandelmjölk istället för vanlig mjölk och tillsatte 1 dl mixade havregryn och lite vaniljpulver. blev supergott! (även för en som är van vid vanliga pannkakor!)

Nils Erik

2013-01-13

Jag måste prova pannkakor och våfflor utan ägg, ok kanske en överraskning. Ok ha enbra dag trots tråkigt väder mvh/Nils Erik

Sara

2012-12-03

Helt ok pannkakor! Lättstekta.

sabina

2012-12-03

?