Pannbiff med löksås och syrade morötter

Pannbiff med löksås och syrade morötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º-225º
4 portioner
  • 400 g morötter
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 1 kg potatis
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, grovt riven
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 msk smör
  • 2 gul lök, strimlade
  • 1 msk socker
  • 1 msk vetemjöl eller ljus redning
  • 1.5 dl mörkt öl
  • 1.5 dl vatten
  • 1 oxbuljongtärning
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och skiva morötterna tunt. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Lägg i morötterna och låt dra minst 30 minuter men gärna över natten,
  2. Klyfta potatisen och fördela den i en ugnsfast form. Ringla över olivolja, salta och peppra. Sätt in i ugnen cirka 30 minuter.
  3. Rör ihop ströbröd, mjölk och ägg i en bunke. Låt svälla ett par minuter. Tillsätt nötfärs, lök, salt och peppar. Forma 8 biffar. Smält hälften av smöret i en panna och bryn biffarna 2 minuter på varje sida. Sänk värmen på ugnen och sätt in biffarna cirka 10 minuter.
  4. Diska inte ur pannan. Tillsätt resten av smöret och bryn försiktigt lök och socker tills löken är blank och mjuk. Strö på mjölet och rör om. Slå på öl, vatten, buljongtärning och salt. Koka cirka 5 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ing-Marie

2019-08-18

Gott med löksåsen och de syrade morötterna tillbiffen.

Checkbox Coop

2016-09-13

Till Ingela: Ugnstemperaturen är 175-225º

Ingela

2016-09-09

Vilken värme på ugnen? Samma värme för potatis och biffar??

Checkbox Coop

2014-06-22

Jerry: Det är första steget i styckesbeskrivningen, när du kokar dem i ättika, vatten och socker. Lycka till!

Jerry Gabrielsson

2014-06-14

Vad är syrade morötter?

Fredrik

2013-06-25

Smakar bra!

Pannbiff med löksås och syrade morötter
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 400 g morötter
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 1 kg potatis
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, grovt riven
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 msk smör
  • 2 gul lök, strimlade
  • 1 msk socker
  • 1 msk vetemjöl eller ljus redning
  • 1.5 dl mörkt öl
  • 1.5 dl vatten
  • 1 oxbuljongtärning
  • 0.5 tsk salt

Pannbiff med löksås och syrade morötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º-225º
4 portioner

Gör så här

  1. Skala och skiva morötterna tunt. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Lägg i morötterna och låt dra minst 30 minuter men gärna över natten,
  2. Klyfta potatisen och fördela den i en ugnsfast form. Ringla över olivolja, salta och peppra. Sätt in i ugnen cirka 30 minuter.
  3. Rör ihop ströbröd, mjölk och ägg i en bunke. Låt svälla ett par minuter. Tillsätt nötfärs, lök, salt och peppar. Forma 8 biffar. Smält hälften av smöret i en panna och bryn biffarna 2 minuter på varje sida. Sänk värmen på ugnen och sätt in biffarna cirka 10 minuter.
  4. Diska inte ur pannan. Tillsätt resten av smöret och bryn försiktigt lök och socker tills löken är blank och mjuk. Strö på mjölet och rör om. Slå på öl, vatten, buljongtärning och salt. Koka cirka 5 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ing-Marie

2019-08-18

Gott med löksåsen och de syrade morötterna tillbiffen.

Checkbox Coop

2016-09-13

Till Ingela: Ugnstemperaturen är 175-225º

Ingela

2016-09-09

Vilken värme på ugnen? Samma värme för potatis och biffar??

Checkbox Coop

2014-06-22

Jerry: Det är första steget i styckesbeskrivningen, när du kokar dem i ättika, vatten och socker. Lycka till!

Jerry Gabrielsson

2014-06-14

Vad är syrade morötter?

Fredrik

2013-06-25

Smakar bra!