Pannbiff med löksås och syrade morötter
Pannbiff med löksås och syrade morötter
  • Tid 35 min
  • Ugn 175-225º

Pannbiff med löksås och syrade morötter

2.8 (5 betyg)

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 23
  • Ugnstemperatur 175-225º

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g morötter
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 1 kg potatis
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, grovt riven
  • 1.5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 msk smör
  • 2 gul lök, strimlade
  • 1 msk socker
  • 1 msk vetemjöl eller ljus redning
  • 1.5 dl mörkt öl
  • 1.5 dl vatten
  • 1 oxbuljongtärning
  • 0.5 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och skiva morötterna tunt. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Lägg i morötterna och låt dra minst 30 minuter men gärna över natten,

  2. 2

    Klyfta potatisen och fördela den i en ugnsfast form. Ringla över olivolja, salta och peppra. Sätt in i ugnen cirka 30 minuter.

  3. 3

    Rör ihop ströbröd, mjölk och ägg i en bunke. Låt svälla ett par minuter. Tillsätt nötfärs, lök, salt och peppar. Forma 8 biffar. Smält hälften av smöret i en panna och bryn biffarna 2 minuter på varje sida. Sänk värmen på ugnen och sätt in biffarna cirka 10 minuter.

  4. 4

    Diska inte ur pannan. Tillsätt resten av smöret och bryn försiktigt lök och socker tills löken är blank och mjuk. Strö på mjölet och rör om. Slå på öl, vatten, buljongtärning och salt. Koka cirka 5 minuter.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Hanna webbredaktör

    Till Ingela: Ugnstemperaturen är 175-225º

  • Ingela

    Vilken värme på ugnen? Samma värme för potatis och biffar??

  • Annika, Webbredaktionen

    Jerry: Det är första steget i styckesbeskrivningen, när du kokar dem i ättika, vatten och socker. Lycka till!

  • Jerry Gabrielsson

    Vad är syrade morötter?

Visa fler