Pannbiff med löksås och syrade morötter

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (21)
  • 400 g morötter
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 1 kg potatis
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, grovt riven
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 msk smör
  • 2 gul lök, strimlade
  • 1 msk socker
  • 1 msk vetemjöl eller ljus redning
  • 1.5 dl mörkt öl
  • 1.5 dl vatten
  • 1 oxbuljongtärning
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och skiva morötterna tunt. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Lägg i morötterna och låt dra minst 30 minuter men gärna över natten,
  2. Klyfta potatisen och fördela den i en ugnsfast form. Ringla över olivolja, salta och peppra. Sätt in i ugnen cirka 30 minuter.
  3. Rör ihop ströbröd, mjölk och ägg i en bunke. Låt svälla ett par minuter. Tillsätt nötfärs, lök, salt och peppar. Forma 8 biffar. Smält hälften av smöret i en panna och bryn biffarna 2 minuter på varje sida. Sänk värmen på ugnen och sätt in biffarna cirka 10 minuter.
  4. Diska inte ur pannan. Tillsätt resten av smöret och bryn försiktigt lök och socker tills löken är blank och mjuk. Strö på mjölet och rör om. Slå på öl, vatten, buljongtärning och salt. Koka cirka 5 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ing-Marie

2019-08-18

Gott med löksåsen och de syrade morötterna tillbiffen.

Hanna webbredaktör

2016-09-13

Till Ingela: Ugnstemperaturen är 175-225º

Ingela

2016-09-09

Vilken värme på ugnen? Samma värme för potatis och biffar??

Annika, Webbredaktionen

2014-06-22

Jerry: Det är första steget i styckesbeskrivningen, när du kokar dem i ättika, vatten och socker. Lycka till!

Jerry Gabrielsson

2014-06-14

Vad är syrade morötter?

Fredrik

2013-06-25

Smakar bra!

Liknande recept

Dansk sjömansbiff

(155)

Ribs med bbq-glaze och sötpotatisstavar

(1)

Raggmunkar med fläsk och lingon

(32)

Rostbiff med krämig potatissallad

(18)

Gormetrulle

(23)

Rödvinskokt biffrad med blommig potatissallad

(5)

Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad

(1)

Pizza med prosciutto och potatis

(16)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 400 g morötter
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 1 kg potatis
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, grovt riven
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 msk smör
  • 2 gul lök, strimlade
  • 1 msk socker
  • 1 msk vetemjöl eller ljus redning
  • 1.5 dl mörkt öl
  • 1.5 dl vatten
  • 1 oxbuljongtärning
  • 0.5 tsk salt

Pannbiff med löksås och syrade morötter

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:175º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skiva morötterna tunt. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Lägg i morötterna och låt dra minst 30 minuter men gärna över natten,
  2. Klyfta potatisen och fördela den i en ugnsfast form. Ringla över olivolja, salta och peppra. Sätt in i ugnen cirka 30 minuter.
  3. Rör ihop ströbröd, mjölk och ägg i en bunke. Låt svälla ett par minuter. Tillsätt nötfärs, lök, salt och peppar. Forma 8 biffar. Smält hälften av smöret i en panna och bryn biffarna 2 minuter på varje sida. Sänk värmen på ugnen och sätt in biffarna cirka 10 minuter.
  4. Diska inte ur pannan. Tillsätt resten av smöret och bryn försiktigt lök och socker tills löken är blank och mjuk. Strö på mjölet och rör om. Slå på öl, vatten, buljongtärning och salt. Koka cirka 5 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ing-Marie

2019-08-18

Gott med löksåsen och de syrade morötterna tillbiffen.

Hanna webbredaktör

2016-09-13

Till Ingela: Ugnstemperaturen är 175-225º

Ingela

2016-09-09

Vilken värme på ugnen? Samma värme för potatis och biffar??

Annika, Webbredaktionen

2014-06-22

Jerry: Det är första steget i styckesbeskrivningen, när du kokar dem i ättika, vatten och socker. Lycka till!

Jerry Gabrielsson

2014-06-14

Vad är syrade morötter?

Fredrik

2013-06-25

Smakar bra!

Liknande recept

Dansk sjömansbiff

(155)

Ribs med bbq-glaze och sötpotatisstavar

(1)

Raggmunkar med fläsk och lingon

(32)

Rostbiff med krämig potatissallad

(18)

Gormetrulle

(23)

Rödvinskokt biffrad med blommig potatissallad

(5)

Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad

(1)

Pizza med prosciutto och potatis

(16)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies