
Pankopanerad schnitzel
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g kalv- eller skinkschnitzel
- 1 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 2 dl panko eller ströbröd
- 1 dl solroskärnor
- 2 msk neutral olja
- 2 msk smör
- 1 citron i klyftor
- persilja
- 1 tsk salt
- Zucchinisallad
- 1 zucchini
- 1 fänkål
- 100 g färska böngroddar
- 1 citron, saft
- 3 msk kapris
- flingsalt
Gör så här
- Salta köttet och vänd först i mjöl, sedan i lättvispat ägg och sist i panko blandat med solroskärnor. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek schnitzlarna ca 3 min per sida.
- Skiva zucchini och fänkål tunt, använd en osthyvel eller mandolin. Blanda med böngroddar, kapris och pressa över citron. Salta.
- Servera gärna med citronklyftor och garnera med persilja.
Tips

Variera solroskärnorna med sesamfrön eller melonkärnor!
Liknande recept
Pankopanerad schnitzel
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Salta köttet och vänd först i mjöl, sedan i lättvispat ägg och sist i panko blandat med solroskärnor. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek schnitzlarna ca 3 min per sida.
- Skiva zucchini och fänkål tunt, använd en osthyvel eller mandolin. Blanda med böngroddar, kapris och pressa över citron. Salta.
- Servera gärna med citronklyftor och garnera med persilja.
Tips

Variera solroskärnorna med sesamfrön eller melonkärnor!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!