Pankopanerad schnitzel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kalv- eller skinkschnitzel
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl panko eller ströbröd
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 msk neutral olja
  • 2 msk smör
  • 1 citron i klyftor
  • persilja
  • 1 tsk salt
  • Zucchinisallad
  • 1 zucchini
  • 1 fänkål
  • 100 g färska böngroddar
  • 1 citron, saft
  • 3 msk kapris
  • flingsalt

Gör så här

  1. Salta köttet och vänd först i mjöl, sedan i lättvispat ägg och sist i panko blandat med solroskärnor. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek schnitzlarna ca 3 min per sida.
  2. Skiva zucchini och fänkål tunt, använd en osthyvel eller mandolin. Blanda med böngroddar, kapris och pressa över citron. Salta.
  3. Servera gärna med citronklyftor och garnera med persilja.

Tips

Variera solroskärnorna med sesamfrön eller melonkärnor!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(117)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Biff med coleslaw

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g kalv- eller skinkschnitzel
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl panko eller ströbröd
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 msk neutral olja
  • 2 msk smör
  • 1 citron i klyftor
  • persilja
  • 1 tsk salt
  • Zucchinisallad
  • 1 zucchini
  • 1 fänkål
  • 100 g färska böngroddar
  • 1 citron, saft
  • 3 msk kapris
  • flingsalt

Pankopanerad schnitzel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta köttet och vänd först i mjöl, sedan i lättvispat ägg och sist i panko blandat med solroskärnor. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek schnitzlarna ca 3 min per sida.
  2. Skiva zucchini och fänkål tunt, använd en osthyvel eller mandolin. Blanda med böngroddar, kapris och pressa över citron. Salta.
  3. Servera gärna med citronklyftor och garnera med persilja.

Tips

Variera solroskärnorna med sesamfrön eller melonkärnor!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(117)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Biff med coleslaw

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)