Pankopanerad schnitzel

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 500 g kalv- eller skinkschnitzel
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl panko eller ströbröd
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 msk neutral olja
  • 2 msk smör
  • 1 citron i klyftor
  • persilja
  • 1 tsk salt
  • Zucchinisallad
  • 1 zucchini
  • 1 fänkål
  • 100 g färska böngroddar
  • 1 citron, saft
  • 3 msk kapris
  • flingsalt

Gör så här

  1. Salta köttet och vänd först i mjöl, sedan i lättvispat ägg och sist i panko blandat med solroskärnor. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek schnitzlarna ca 3 min per sida.
  2. Skiva zucchini och fänkål tunt, använd en osthyvel eller mandolin. Blanda med böngroddar, kapris och pressa över citron. Salta.
  3. Servera gärna med citronklyftor och garnera med persilja.

Tips

Variera solroskärnorna med sesamfrön eller melonkärnor!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Biff med coleslaw

(0)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Biff rydberg med en twist

(0)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Medelhavsgratäng

(21)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g kalv- eller skinkschnitzel
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl panko eller ströbröd
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 msk neutral olja
  • 2 msk smör
  • 1 citron i klyftor
  • persilja
  • 1 tsk salt
  • Zucchinisallad
  • 1 zucchini
  • 1 fänkål
  • 100 g färska böngroddar
  • 1 citron, saft
  • 3 msk kapris
  • flingsalt

Pankopanerad schnitzel

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta köttet och vänd först i mjöl, sedan i lättvispat ägg och sist i panko blandat med solroskärnor. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek schnitzlarna ca 3 min per sida.
  2. Skiva zucchini och fänkål tunt, använd en osthyvel eller mandolin. Blanda med böngroddar, kapris och pressa över citron. Salta.
  3. Servera gärna med citronklyftor och garnera med persilja.

Tips

Variera solroskärnorna med sesamfrön eller melonkärnor!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Biff med coleslaw

(0)

Kött- och grönsakssoppa

(32)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Biff rydberg med en twist

(0)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Medelhavsgratäng

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies