Pankopanerad fetaburgare med tzatziki
  • Tid 40 min

Pankopanerad fetaburgare med tzatziki

4.5 (2 betyg)

Pankopanerad fetaost är supergott. Och den karamelliserade löken sen. Mums! Recept av Eleonora Von Essen från kokboken Nya matvanor på 4 veckor.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 19

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g fetaost
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 stort ägg
  • 2 dl panko ströbröd
  • 1 dl neutral olja
Tzatziki
  • 1 liten gurka
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Karamelliserad rödlök
  • 2 rödlökar
  • 2 msk smör
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk socker
  • 1 krm salt
Till servering
  • hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 1 tomat, skivad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tzatziki: Riv gurkan grovt och krama ut så mycket av vätskan det går. Rör ihop med yoghurt, vitlök, olja, salt och peppar.

  2. 2

    Skiva rödlöken tunt och stek i smör på medelvärme. När löken börjar få lite färg, tillsätt vinäger, socker och salt. Stek under omrörning ca 4 min till.

  3. 3

    Skär fetaosten i fyra bitar och torka av med hushållspapper. Vänd först i mjöl, sedan i lättvispat ägg och sist i pankoströbrödet.

  4. 4

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek fetaosten till fin färg på båda sidor. Låt rinna av på hushållspapper. Fyll burgarbröden med sallad, tomat, tzatziki, ost och toppa med löken.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Hej! Tyvärr har ingredienserna trillat bort pga ett tekniskt fel. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt, men tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/