Pangasius i kokosmjölk och grön curry

Betyg (1-5):
3.19 (99 betyg)

Stark fiskgryta med asiatisk touch. Går snabbt och enkelt att tillaga

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 1 msk olja
  • 1 rödlök i klyftor
  • 2 skivade morötter
  • 600 g pangasiusfiléer, eller annan vit fisk
  • 4 dl kokosmjölk
  • 0.5 msk grön currypasta (efter smak)
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1 lime, rivet skal
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en traktörpanna. Fräs lök och morötter några minuter utan att det tar färg. Rör då och då. Dela fiskfiléerna om de är stora och vik varje bit dubbel. Salta med ½ tesked salt. Lägg fisken i traktörpannan. Tillsätt kokosmjölk, currypasta och resten av saltet.
  2. Rör om försiktigt så att curry och salt fördelas i kokosmjölken. Koka upp och sjud sedan under lock cirka 5 minuter. Rör i hackad koriander och limeskal. Servera med ris.

Servering

Servera med asiatiskt långkornigt ris

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sigrid

2015-06-16

Det blev gott, och mannen vart mycket nöjd. Han gillade att det var lite starkt. Som väntat.

Evelina

2015-01-08

Jättegott! Jag fräste en halv gul lök, skippade rödlöken och morötterna. Jag bytte ut grön currypasta mot röd, tog nästan en hel matsked. Kryddade med salt, svartpeppar och curry. La i broccoli och majs. Tillsatte lite chilisås och matlagningsgrädde. Skippade koriander och och lime. Helt klart den godaste fiskgrytan:) Kan tänka mig att det skulle vara gott att byta ut currypastan mot saffran med.

Inessa

2014-06-24

Supergått! Blev populärt bland alla familjemedlemmar. Lite för stark för de minsta.

Ellie

2013-10-19

Jag utgick från det här receptet när jag lagade min fisksoppa. Jag la till grädde, chili och fiskbuljong och hoppade limeskalet. Det blev otroligt gott och det är så enkelt. Bara laga allt eftersom. Besök gärna min blogg för att se min egna version av denna fisksoppa. ellielindh.wordpress.com

Malin

2013-03-27

Jättegott och lättlagat! Suveränt som lunchrätt. Kommer absolut göra igen.

Jens

2013-02-07

Jag tycker också det här är jättegott. Är inte så förtjust i pangasius men om man har mycket green currypasta blir det riktigt smaskigt :) Det är en väldigt lättäten rätt.

Emmeli

2012-09-12

Jag lägger till färsk ingefära som jag river i och pressar även lime i soppan/grytan för mer syrlighet, kanongott! En lunchfavorit för mig :)

Liknande recept

Rimmad lax med ljummen rotfruktssallad

(21)

Ljummen sallad med varmrökt lax

(9)

Grönsallad med caesardressing

(1)

Soppa med torsk och pepparrot

(23)

Selleri med masalakryddad lax

(15)

Risnudelsallad med tonfisk och lime

(34)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 msk olja
  • 1 rödlök i klyftor
  • 2 skivade morötter
  • 600 g pangasiusfiléer, eller annan vit fisk
  • 4 dl kokosmjölk
  • 0.5 msk grön currypasta (efter smak)
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1 lime, rivet skal
  • 1 tsk salt

Pangasius i kokosmjölk och grön curry

Betyg (1-5):
3.19 (99 betyg)

Stark fiskgryta med asiatisk touch. Går snabbt och enkelt att tillaga

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en traktörpanna. Fräs lök och morötter några minuter utan att det tar färg. Rör då och då. Dela fiskfiléerna om de är stora och vik varje bit dubbel. Salta med ½ tesked salt. Lägg fisken i traktörpannan. Tillsätt kokosmjölk, currypasta och resten av saltet.
  2. Rör om försiktigt så att curry och salt fördelas i kokosmjölken. Koka upp och sjud sedan under lock cirka 5 minuter. Rör i hackad koriander och limeskal. Servera med ris.

Servering

Servera med asiatiskt långkornigt ris

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sigrid

2015-06-16

Det blev gott, och mannen vart mycket nöjd. Han gillade att det var lite starkt. Som väntat.

Evelina

2015-01-08

Jättegott! Jag fräste en halv gul lök, skippade rödlöken och morötterna. Jag bytte ut grön currypasta mot röd, tog nästan en hel matsked. Kryddade med salt, svartpeppar och curry. La i broccoli och majs. Tillsatte lite chilisås och matlagningsgrädde. Skippade koriander och och lime. Helt klart den godaste fiskgrytan:) Kan tänka mig att det skulle vara gott att byta ut currypastan mot saffran med.

Inessa

2014-06-24

Supergått! Blev populärt bland alla familjemedlemmar. Lite för stark för de minsta.

Ellie

2013-10-19

Jag utgick från det här receptet när jag lagade min fisksoppa. Jag la till grädde, chili och fiskbuljong och hoppade limeskalet. Det blev otroligt gott och det är så enkelt. Bara laga allt eftersom. Besök gärna min blogg för att se min egna version av denna fisksoppa. ellielindh.wordpress.com

Malin

2013-03-27

Jättegott och lättlagat! Suveränt som lunchrätt. Kommer absolut göra igen.

Jens

2013-02-07

Jag tycker också det här är jättegott. Är inte så förtjust i pangasius men om man har mycket green currypasta blir det riktigt smaskigt :) Det är en väldigt lättäten rätt.

Emmeli

2012-09-12

Jag lägger till färsk ingefära som jag river i och pressar även lime i soppan/grytan för mer syrlighet, kanongott! En lunchfavorit för mig :)

Liknande recept

Rimmad lax med ljummen rotfruktssallad

(21)

Ljummen sallad med varmrökt lax

(9)

Grönsallad med caesardressing

(1)

Soppa med torsk och pepparrot

(23)

Selleri med masalakryddad lax

(15)

Risnudelsallad med tonfisk och lime

(34)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies