Laxspett i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Laxspett som grillas i ugnen går snabbt och enkelt. De här får god smak av garam masala.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 rotselleri, i stavar
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 dl hackad persilja
  • Laxspett:
  • 500 g laxfilé
  • 1 msk garam masala
  • 1 msk olivolja
  • 8 grillspett
  • Till servering:
  • 2 lime, i bitar
  • 1 tunt skivad röd lök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och skär rotsellerin i tunna stavar och fördela dem på en plåt eller ugnsfast form. Ringla över olja, salta och peppra. Låt stå i ugnen tills den fått fin färg, cirka 15 minuter. Strö över bladpersiljan.
  3. Skär laxen i tärningar och trä dem på spett. Krydda spetten med garam masala och salt. Hetta upp oljan i en panna och stek spetten runt om 5-6 minuter. Servera spetten med rostad selleri, lime och rödlök.

Tips

Rotsellerin kan bytas mot potatis, palsternacka eller morot.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Julia S

2020-01-16

Väldigt gott och fräscht! Dock för lite rotselleri för att va 4 portioner så man bör blanda ut med mer eller andra grönsaker :)

Nina

2012-09-27

Galet gott! Älskade smakkombinationen och barnen (som normalt inte gillar lax) åt med god aptit och klassade maten som något man kunde bjuda på till nyårsaftonen. Något liten portionsstorlek, men definitivt tillräckligt för att bli lagom mätt :) Drygade ut sellerin med två morötter och några potatisar. Det blev riktigt bra.

Sven-Erik Johansson

2012-09-26

Receptet räcker till maximalt tre personer och smakbetyget blir: Så där... Skulle ha tagit potatisstänger också förutom sellerin, som i o f s var god. Godare än laxen i alla fall. Vill påpeka att jag normalt sett gillar lax men nu var det som att laxsmaken försvann och det smakade inte heller säskilt mycket masalakrydda heller. Ett inte särskilt lyckat recept.

Robin

2012-09-26

Gott med en mix med lax och rostat selleri. Portionen är dock för liten (jämfört med andra rätter genom matkassan).

Liknande recept

Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Risnudelsallad med tonfisk och lime

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Asiatisk tonfisksallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad wrap med tonfiskröra

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Quinoasallad med rökt lax

Betyg
Betyg
(76)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 rotselleri, i stavar
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 dl hackad persilja
  • Laxspett:
  • 500 g laxfilé
  • 1 msk garam masala
  • 1 msk olivolja
  • 8 grillspett
  • Till servering:
  • 2 lime, i bitar
  • 1 tunt skivad röd lök

Laxspett i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Laxspett som grillas i ugnen går snabbt och enkelt. De här får god smak av garam masala.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och skär rotsellerin i tunna stavar och fördela dem på en plåt eller ugnsfast form. Ringla över olja, salta och peppra. Låt stå i ugnen tills den fått fin färg, cirka 15 minuter. Strö över bladpersiljan.
  3. Skär laxen i tärningar och trä dem på spett. Krydda spetten med garam masala och salt. Hetta upp oljan i en panna och stek spetten runt om 5-6 minuter. Servera spetten med rostad selleri, lime och rödlök.

Tips

Rotsellerin kan bytas mot potatis, palsternacka eller morot.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Julia S

2020-01-16

Väldigt gott och fräscht! Dock för lite rotselleri för att va 4 portioner så man bör blanda ut med mer eller andra grönsaker :)

Nina

2012-09-27

Galet gott! Älskade smakkombinationen och barnen (som normalt inte gillar lax) åt med god aptit och klassade maten som något man kunde bjuda på till nyårsaftonen. Något liten portionsstorlek, men definitivt tillräckligt för att bli lagom mätt :) Drygade ut sellerin med två morötter och några potatisar. Det blev riktigt bra.

Sven-Erik Johansson

2012-09-26

Receptet räcker till maximalt tre personer och smakbetyget blir: Så där... Skulle ha tagit potatisstänger också förutom sellerin, som i o f s var god. Godare än laxen i alla fall. Vill påpeka att jag normalt sett gillar lax men nu var det som att laxsmaken försvann och det smakade inte heller säskilt mycket masalakrydda heller. Ett inte särskilt lyckat recept.

Robin

2012-09-26

Gott med en mix med lax och rostat selleri. Portionen är dock för liten (jämfört med andra rätter genom matkassan).

Liknande recept

Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Risnudelsallad med tonfisk och lime

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Asiatisk tonfisksallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad wrap med tonfiskröra

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Quinoasallad med rökt lax

Betyg
Betyg
(76)