Panerad kyckling och potatiswok

Betyg (1-5):
2.83 (6 betyg)

Ost- och fröpanerad kycklingfilé med wok på potatis och savoykål.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 kg tärnad potatis
  • 2 msk olivolja
  • 250 g savoykål i bitar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk honung
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 100 g solroskärnor
  • 100 g riven ost
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten 10 minuter. Häll av vattnet och låt potatisen rinna av ordentligt.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och stek potatisen tills den är mjuk och gyllene. Tillsätt savoykålen och slunga runt med potatisen tills kålen är något mjuk. Tillsätt salt, peppar och honung.
  3. Dela kycklingfiléerna i 3 delar. Häll hälften av mjölet på en tallrik. Vispa upp äggen i en skål. Blanda solroskärnor, riven ost och resten av mjölet på en tallrik.
  4. Salta och vänd kycklingbitarna i mjölet, sedan i äggen och sist i solrosblandningen. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek kycklingen på låg värme,

Tips

Koka potatisen dagen innan för att spara tid och få bättre stekresultat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bekväm kyckling i gryta

(18)

Kalkon med rostad sötpotatis och bönsallad

(2)

Pulled kyckling, sötpotatiskräm och picklad ananas

(1)

Paraibakryddad kycklinglårfilé och färskpotatissallad med chimichurri

(7)

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

(5)

Kalkonbröst med äppel- och salviapotatis

(47)

Kycklingben med mangoglaze

(15)

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

(35)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg tärnad potatis
  • 2 msk olivolja
  • 250 g savoykål i bitar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk honung
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 100 g solroskärnor
  • 100 g riven ost
  • 2 msk olivolja

Panerad kyckling och potatiswok

Betyg (1-5):
2.83 (6 betyg)

Ost- och fröpanerad kycklingfilé med wok på potatis och savoykål.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten 10 minuter. Häll av vattnet och låt potatisen rinna av ordentligt.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och stek potatisen tills den är mjuk och gyllene. Tillsätt savoykålen och slunga runt med potatisen tills kålen är något mjuk. Tillsätt salt, peppar och honung.
  3. Dela kycklingfiléerna i 3 delar. Häll hälften av mjölet på en tallrik. Vispa upp äggen i en skål. Blanda solroskärnor, riven ost och resten av mjölet på en tallrik.
  4. Salta och vänd kycklingbitarna i mjölet, sedan i äggen och sist i solrosblandningen. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek kycklingen på låg värme,

Tips

Koka potatisen dagen innan för att spara tid och få bättre stekresultat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bekväm kyckling i gryta

(18)

Kalkon med rostad sötpotatis och bönsallad

(2)

Pulled kyckling, sötpotatiskräm och picklad ananas

(1)

Paraibakryddad kycklinglårfilé och färskpotatissallad med chimichurri

(7)

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

(5)

Kalkonbröst med äppel- och salviapotatis

(47)

Kycklingben med mangoglaze

(15)

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

(35)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies