För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Panerad kyckling och potatiswok

Betyg (1-5):
2.83 (6 betyg)

Ost- och fröpanerad kycklingfilé med wok på potatis och savoykål.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg tärnad potatis
  • 2 msk olivolja
  • 250 g savoykål i bitar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk honung
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 100 g solroskärnor
  • 100 g riven ost
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten 10 minuter. Häll av vattnet och låt potatisen rinna av ordentligt.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och stek potatisen tills den är mjuk och gyllene. Tillsätt savoykålen och slunga runt med potatisen tills kålen är något mjuk. Tillsätt salt, peppar och honung.
  3. Dela kycklingfiléerna i 3 delar. Häll hälften av mjölet på en tallrik. Vispa upp äggen i en skål. Blanda solroskärnor, riven ost och resten av mjölet på en tallrik.
  4. Salta och vänd kycklingbitarna i mjölet, sedan i äggen och sist i solrosblandningen. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek kycklingen på låg värme,

Tips

Koka potatisen dagen innan för att spara tid och få bättre stekresultat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kalkon med rostad sötpotatis och bönsallad

(2)

Timjanstekt kyckling med lökragu och mandelmos

(0)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Lime- och ingefärsmarinerad kyckling med sötpotatissallad

(7)

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

(6)

Kycklingben med mangoglaze

(15)

Ugnsrostad kalkon med äpple, salvia och gröna tillbehör

(1)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg tärnad potatis
  • 2 msk olivolja
  • 250 g savoykål i bitar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk honung
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 100 g solroskärnor
  • 100 g riven ost
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Panerad kyckling och potatiswok

Betyg (1-5):
2.83 (6 betyg)

Ost- och fröpanerad kycklingfilé med wok på potatis och savoykål.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten 10 minuter. Häll av vattnet och låt potatisen rinna av ordentligt.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och stek potatisen tills den är mjuk och gyllene. Tillsätt savoykålen och slunga runt med potatisen tills kålen är något mjuk. Tillsätt salt, peppar och honung.
  3. Dela kycklingfiléerna i 3 delar. Häll hälften av mjölet på en tallrik. Vispa upp äggen i en skål. Blanda solroskärnor, riven ost och resten av mjölet på en tallrik.
  4. Salta och vänd kycklingbitarna i mjölet, sedan i äggen och sist i solrosblandningen. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek kycklingen på låg värme,

Tips

Koka potatisen dagen innan för att spara tid och få bättre stekresultat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kalkon med rostad sötpotatis och bönsallad

(2)

Timjanstekt kyckling med lökragu och mandelmos

(0)

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

(15)

Lime- och ingefärsmarinerad kyckling med sötpotatissallad

(7)

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

(6)

Kycklingben med mangoglaze

(15)

Ugnsrostad kalkon med äpple, salvia och gröna tillbehör

(1)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)