Panerad kolja

Betyg (1-5):
2.54 (13 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 kg potatis
  • 500 g koljafilé
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 250 g broccoli, buketter
  • 2 dl gräddfil
  • 0.5 st dill

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Skölj och skär fisken i bitar. Torka av på papper. Salta och vänd först i mjöl, sedan i lättvispat ägg och sist i ströbröd.
  3. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek fisken på låg värme 2–3 min på varje sida, tills paneringen blivit gyllenbrun.
  4. Lägg broccoli i kokande vatten och koka ca 3 min.
  5. Blanda gräddfil och dill. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina Bengtsson

2014-11-18

Panerad vitfisk, en riktig klassiker! Barnen åt tills de storknade.

11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg potatis
  • 500 g koljafilé
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 250 g broccoli, buketter
  • 2 dl gräddfil
  • 0.5 st dill

Panerad kolja

Betyg (1-5):
2.54 (13 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Skölj och skär fisken i bitar. Torka av på papper. Salta och vänd först i mjöl, sedan i lättvispat ägg och sist i ströbröd.
  3. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek fisken på låg värme 2–3 min på varje sida, tills paneringen blivit gyllenbrun.
  4. Lägg broccoli i kokande vatten och koka ca 3 min.
  5. Blanda gräddfil och dill. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina Bengtsson

2014-11-18

Panerad vitfisk, en riktig klassiker! Barnen åt tills de storknade.

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies