Panang curry

Panang curry

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Ljuvlig panang curry med kyckling som är gjord på en hemgjord kryddpasta på ingefära, vitlök, citrongräs och chili. Servera grytan med ris och koriander. En klassisk thailändsk rätt som alltid går hem!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 3 dl jasminris
  • 4 kycklingfiléer
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 125 g broccoli, i buketter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 röd chili, skivad
  • Kryddpasta
  • 20 g färsk ingefära, riven
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citrongräs, fint skuren
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 0.5 msk mald koriander

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda alla ingredienserna till kryddpastan med en skvätt av kokosmjölken och mixa slätt. Stek kryddpastan tills det börjar dofta och mörkna något.
  3. Dela kycklingfiléerna i tre bitar vardera och låt steka med under omrörning, ca 3 min.
  4. Häll i resten av kokosmjölken, vatten och fond. Låt sjuda ca 10 min, lägg i broccolin när ca 5 min återstår.
  5. Servera grytan med ris, koriander och ev extra chili.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Allan

2021-11-22

Servera den till Thailändare och se om du får en reaktion....

Vanja

2021-02-22

Panang är en mild, söt thailändsk kryddblandning som vanligtvis innehåller torkad chili, galangal, citrongräs, korianderrot, korianderfrö, kumminfrö och vitlök. Den grundläggande skillnaden mot en indisk curry är att den thailändska inte görs av malda kryddor, utan av en currypasta. Wikipedia

Micael

2021-02-22

Var är jordnötterna? Panaeng är ändock en jordnötscurry...

Panang curry
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl jasminris
  • 4 kycklingfiléer
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 125 g broccoli, i buketter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 röd chili, skivad
  • Kryddpasta
  • 20 g färsk ingefära, riven
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citrongräs, fint skuren
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 0.5 msk mald koriander

Panang curry

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Ljuvlig panang curry med kyckling som är gjord på en hemgjord kryddpasta på ingefära, vitlök, citrongräs och chili. Servera grytan med ris och koriander. En klassisk thailändsk rätt som alltid går hem!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda alla ingredienserna till kryddpastan med en skvätt av kokosmjölken och mixa slätt. Stek kryddpastan tills det börjar dofta och mörkna något.
  3. Dela kycklingfiléerna i tre bitar vardera och låt steka med under omrörning, ca 3 min.
  4. Häll i resten av kokosmjölken, vatten och fond. Låt sjuda ca 10 min, lägg i broccolin när ca 5 min återstår.
  5. Servera grytan med ris, koriander och ev extra chili.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Allan

2021-11-22

Servera den till Thailändare och se om du får en reaktion....

Vanja

2021-02-22

Panang är en mild, söt thailändsk kryddblandning som vanligtvis innehåller torkad chili, galangal, citrongräs, korianderrot, korianderfrö, kumminfrö och vitlök. Den grundläggande skillnaden mot en indisk curry är att den thailändska inte görs av malda kryddor, utan av en currypasta. Wikipedia

Micael

2021-02-22

Var är jordnötterna? Panaeng är ändock en jordnötscurry...