Palak paneer

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Indisk smakrik vegetarisk gryta med kokosmjölk, tomat, ingefära, röd chili, spenat och paneer. Så gott!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 msk finhackad eller grovriven färsk ingefära
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk neutral olja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 400 g körsbärstomat på burk
  • 100 g fryst spenat, tinad
  • 225 g paneer
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • naanbröd eller baguette
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, chili, ingefära, de torra kryddorna och tomatpuré på medelvärme i olja.
  2. Tillsätt kokosmjölken och koka upp. Vänd ner tomaterna. Krama ut lite vätska ur spenaten och vänd ner den i såsen.
  3. Tärna paneer-osten och vänd varsamt ner den i pannan. Salta. När allt är genomvarmt, toppa med koriander och servera med bröd.

Tips

De konserverade tomaterna och den frysta spenaten kan bytas ut mot färska när det är säsong.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kumminfläsk med vitkål

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Strömming i grön panna

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rostad grönsakssås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lågtempererade ribs

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Pizza bianco med broccoli

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Auberginesoppa med bönor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Mustig höstgryta

Betyg
Betyg
(60)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 msk finhackad eller grovriven färsk ingefära
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk neutral olja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 400 g körsbärstomat på burk
  • 100 g fryst spenat, tinad
  • 225 g paneer
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • naanbröd eller baguette
  • 1 kruka färsk koriander

Palak paneer

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Indisk smakrik vegetarisk gryta med kokosmjölk, tomat, ingefära, röd chili, spenat och paneer. Så gott!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, chili, ingefära, de torra kryddorna och tomatpuré på medelvärme i olja.
  2. Tillsätt kokosmjölken och koka upp. Vänd ner tomaterna. Krama ut lite vätska ur spenaten och vänd ner den i såsen.
  3. Tärna paneer-osten och vänd varsamt ner den i pannan. Salta. När allt är genomvarmt, toppa med koriander och servera med bröd.

Tips

De konserverade tomaterna och den frysta spenaten kan bytas ut mot färska när det är säsong.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kumminfläsk med vitkål

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Strömming i grön panna

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rostad grönsakssås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lågtempererade ribs

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Pizza bianco med broccoli

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Auberginesoppa med bönor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Mustig höstgryta

Betyg
Betyg
(60)