Pajsnurra med spenat och fetaost

Pajsnurra med spenat och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Frasigt yttre som gömmersmakrik krämig ostfyllning!

Tillagningstid: 20 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
16 bufféportioner
  • 450 g fryst bladspenat, tinade
  • 1 purjolök, strimlad
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 300 g fetaost
  • 800 g frysta smördegsplattor, tinade
  • salt och svartpeppar
  • 1 ägg
  • skalade sesamfrön, chiliflakes, flingsalt, att toppa med

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Krama utvätskan ur den tinade spenaten.Fräs purjolöken i olja utan att denfår färg. Tillsätt spenaten ochriv ner vitlöken.
  2. Stek ytterligare 4 min under omrörning. Smula nerfetaosten. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna något.Lägg ut 4 degplattor i en rad på mjölad bänk så att kortsida mot kortsida går omlott. Kavla tuntmed lätt mjölad kavel. Fördela hälften av spenatblandningen över degen.
  3. Rulla ihop till en lång rulle. Forma en snurra och lyft överpå en plåt med bakplåtspapper. Snurran behöver ca 2 cm luftmellan cirklarna så att degen kan expandera.
  4. Gör en snurra till med resten av ingredienserna. Penslamed lättvispat ägg. Strö över sesamfrön, chiliflakes och flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anette

2021-10-15

Om jag ska använda 4 degplattor till varje rulle skulle det ju krävas åtta stycken. Är det felskrivet eller feltänkt?

Pajsnurra med spenat och fetaost
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 450 g fryst bladspenat, tinade
  • 1 purjolök, strimlad
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 300 g fetaost
  • 800 g frysta smördegsplattor, tinade
  • salt och svartpeppar
  • 1 ägg
  • skalade sesamfrön, chiliflakes, flingsalt, att toppa med

Pajsnurra med spenat och fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Frasigt yttre som gömmersmakrik krämig ostfyllning!

Tillagningstid: 20 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
16 bufféportioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Krama utvätskan ur den tinade spenaten.Fräs purjolöken i olja utan att denfår färg. Tillsätt spenaten ochriv ner vitlöken.
  2. Stek ytterligare 4 min under omrörning. Smula nerfetaosten. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna något.Lägg ut 4 degplattor i en rad på mjölad bänk så att kortsida mot kortsida går omlott. Kavla tuntmed lätt mjölad kavel. Fördela hälften av spenatblandningen över degen.
  3. Rulla ihop till en lång rulle. Forma en snurra och lyft överpå en plåt med bakplåtspapper. Snurran behöver ca 2 cm luftmellan cirklarna så att degen kan expandera.
  4. Gör en snurra till med resten av ingredienserna. Penslamed lättvispat ägg. Strö över sesamfrön, chiliflakes och flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anette

2021-10-15

Om jag ska använda 4 degplattor till varje rulle skulle det ju krävas åtta stycken. Är det felskrivet eller feltänkt?