
Pajsnurra med spenat och fetaost
Betyg (1-5):
Frasigt yttre som gömmersmakrik krämig ostfyllning!
Tillagningstid: 20 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
16 bufféportioner
- 450 g fryst bladspenat, tinade
- 1 purjolök, strimlad
- 1 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor, rivna
- 300 g fetaost
- 800 g frysta smördegsplattor, tinade
- salt och svartpeppar
- 1 ägg
- skalade sesamfrön, chiliflakes, flingsalt, att toppa med
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Krama utvätskan ur den tinade spenaten.Fräs purjolöken i olja utan att denfår färg. Tillsätt spenaten ochriv ner vitlöken.
- Stek ytterligare 4 min under omrörning. Smula nerfetaosten. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna något.Lägg ut 4 degplattor i en rad på mjölad bänk så att kortsida mot kortsida går omlott. Kavla tuntmed lätt mjölad kavel. Fördela hälften av spenatblandningen över degen.
- Rulla ihop till en lång rulle. Forma en snurra och lyft överpå en plåt med bakplåtspapper. Snurran behöver ca 2 cm luftmellan cirklarna så att degen kan expandera.
- Gör en snurra till med resten av ingredienserna. Penslamed lättvispat ägg. Strö över sesamfrön, chiliflakes och flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.
Pajsnurra med spenat och fetaost
Betyg (1-5):
Frasigt yttre som gömmersmakrik krämig ostfyllning!
Tillagningstid: 20 min + 40 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
16 bufféportioner
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°. Krama utvätskan ur den tinade spenaten.Fräs purjolöken i olja utan att denfår färg. Tillsätt spenaten ochriv ner vitlöken.
- Stek ytterligare 4 min under omrörning. Smula nerfetaosten. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna något.Lägg ut 4 degplattor i en rad på mjölad bänk så att kortsida mot kortsida går omlott. Kavla tuntmed lätt mjölad kavel. Fördela hälften av spenatblandningen över degen.
- Rulla ihop till en lång rulle. Forma en snurra och lyft överpå en plåt med bakplåtspapper. Snurran behöver ca 2 cm luftmellan cirklarna så att degen kan expandera.
- Gör en snurra till med resten av ingredienserna. Penslamed lättvispat ägg. Strö över sesamfrön, chiliflakes och flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-10-15
Om jag ska använda 4 degplattor till varje rulle skulle det ju krävas åtta stycken. Är det felskrivet eller feltänkt?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Anette
2021-10-15
Om jag ska använda 4 degplattor till varje rulle skulle det ju krävas åtta stycken. Är det felskrivet eller feltänkt?