Pad kraphao mo - fläskfärs med thaibasilika
  • Tid 15 min

Pad kraphao mo - fläskfärs med thaibasilika

3.59 (27 betyg)

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 6 vitlöksklyftor
  • 2 grovhackade röd chili
  • 2 msk olja
  • 600 g fläskfärs
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk fisksås ev mer
  • 2 msk ostronsås
  • 0.5 dl hackad thaibasilika
  • 2 lime, pressad saft
Till servering:
  • 4 portioner jasminris
  • skivad salladslök
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala vitlöksklyftorna och stöt dem med chilin i en mortel.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek vitlök och chili någon minut.

  3. 3

    Tillsätt färsen och stek med under omrörning tills den är finfördelad och genomstekt, 5–7 min.

  4. 4

    Rör ner socker, fisksås, ostronsås, tthaibasilika och lime. Strö på salladslök.

Till servering

  1. 1

    Servera med jasminris.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Wank Petter från Bromma

    Ostronen är mycket fina. Jag brukar fixa lite topping för den salta smaken.

  • Djursholm Micke

    Mycket exklusivt och en finfin vardagsrätt:)

  • CF

    Favorit