Oxsvanssoppa med chili, ingefära och vitlök

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

En mustig oxsvanssoppa med lite hetare smaksättning

Tillagningstid: 4 timmar 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 600 g delad oxsvans
  • 2 msk matolja + 2 msk smör
  • 1 tärnad morot
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad blekselleristjälk
  • 2 liter vatten
  • 0.5 liter kalvbuljong
  • 1 msk japansk soja
  • 1 lagerblad
  • 2 msk urkärnad finhackad röd chili
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • bröd
  • riven parmesanost

Gör så här

  1. Salta och peppra oxsvansbitarna. Bryn dem i en gryta i hälften av oljan och smöret. Ta upp bitarna och lägg åt sidan. Fräs morot, lök och selleri i resten av smöroljan. Lägg tillbaka oxsvansbitarna i grytan när grönsakerna mjuknat och häll på vattnet. Låt koka upp och skumma av väl med hålslev.
  2. Tillsätt buljong, soja, salt, lagerblad samt hälften av chili, ingefära, vitlök och persilja. Sjud under lock på svag värme i 4 timmar eller tills köttet mjuknat och är genomkokt.
  3. Ta upp oxsvansbitarna och lägg åt sidan. Håll dem varma i ugn eller inslagna i aluminiumfolie. Sila av buljongen i en skål och häll tillbaks i kastrullen.
  4. Tillsätt resten av chili, ingefära, vitlök och persilja. Sjud upp soppan och smaka av med salt.
  5. Servera med köttbitarna vid sidan om eller i soppan, samt bröd och kanske parmesanost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marcus (igen)

2012-11-26

Nå, efter att ha ägnat hela dagen åt det här koket kan jag bara rekommendera att Coop tar bort det. Soppan blev helt smaklös, förutom om man fick en bit ingefära i munnen - då smakade det ingefära. Antingen är tillvägagångssättet inte helt utförligt beskrivet, eller så är mängden ingredienser helt enkelt inte tillräckliga. Hur som helst - FÖLJ INTE DET HÄR RECEPTET, det finns bättre recept där ute...

Marcus

2012-11-26

Lite splittrat recept; när ska mjölet i? Ganska viktigt att veta när soppan ska redas av. Varför står saltmängden angiven tre gånger?

Liknande recept

Dillkött

(18)

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

(13)

Fläsklägg med rotmos

(39)

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

(3)

Pulled pork i hamburgerbröd

(9)

Köttfärs och ris med gurkmeja och saffran

(20)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Julglaserade revbensspjäll

(12)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 600 g delad oxsvans
  • 2 msk matolja + 2 msk smör
  • 1 tärnad morot
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad blekselleristjälk
  • 2 liter vatten
  • 0.5 liter kalvbuljong
  • 1 msk japansk soja
  • 1 lagerblad
  • 2 msk urkärnad finhackad röd chili
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • bröd
  • riven parmesanost

Oxsvanssoppa med chili, ingefära och vitlök

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

En mustig oxsvanssoppa med lite hetare smaksättning

Tillagningstid: 4 timmar 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra oxsvansbitarna. Bryn dem i en gryta i hälften av oljan och smöret. Ta upp bitarna och lägg åt sidan. Fräs morot, lök och selleri i resten av smöroljan. Lägg tillbaka oxsvansbitarna i grytan när grönsakerna mjuknat och häll på vattnet. Låt koka upp och skumma av väl med hålslev.
  2. Tillsätt buljong, soja, salt, lagerblad samt hälften av chili, ingefära, vitlök och persilja. Sjud under lock på svag värme i 4 timmar eller tills köttet mjuknat och är genomkokt.
  3. Ta upp oxsvansbitarna och lägg åt sidan. Håll dem varma i ugn eller inslagna i aluminiumfolie. Sila av buljongen i en skål och häll tillbaks i kastrullen.
  4. Tillsätt resten av chili, ingefära, vitlök och persilja. Sjud upp soppan och smaka av med salt.
  5. Servera med köttbitarna vid sidan om eller i soppan, samt bröd och kanske parmesanost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marcus (igen)

2012-11-26

Nå, efter att ha ägnat hela dagen åt det här koket kan jag bara rekommendera att Coop tar bort det. Soppan blev helt smaklös, förutom om man fick en bit ingefära i munnen - då smakade det ingefära. Antingen är tillvägagångssättet inte helt utförligt beskrivet, eller så är mängden ingredienser helt enkelt inte tillräckliga. Hur som helst - FÖLJ INTE DET HÄR RECEPTET, det finns bättre recept där ute...

Marcus

2012-11-26

Lite splittrat recept; när ska mjölet i? Ganska viktigt att veta när soppan ska redas av. Varför står saltmängden angiven tre gånger?

Liknande recept

Dillkött

(18)

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

(13)

Fläsklägg med rotmos

(39)

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

(3)

Pulled pork i hamburgerbröd

(9)

Köttfärs och ris med gurkmeja och saffran

(20)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Julglaserade revbensspjäll

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies