Oxfilé med tryffelkokt kål och gratinerad jordärtsskockspuré

Betyg (1-5):
4.56 (9 betyg)

Gott och väldigt enkelt att laga.

Ugnstemperatur:250-150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Puré:
  • 600 g jordärtskocka
  • 600 g potatis
  • 1 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • Tryffelkokt kål:
  • 500 g röd- eller vitkål i strimlor
  • 0.5 tsk tryffelolja ev mer
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl vatten
  • Oxfilé:
  • 1.2 kg oxfilé, 6 bitar
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 msk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 12 kvistar timjan
  • Parmalindad korv:
  • 6 skivor parmaskinka
  • 6 små kryddiga korvar gärna salsiccia
  • 1 tsk olja

Gör så här

Puré:

  1. Skala och skär jordärtskockor och potatis i bitar. Koka mjuka i varsin kastrull i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och mixa skockorna till en jämn puré. Pressa potatisen ner i purén och vänd runt med grädde och smör. Smaka av med salt och fyll moset i portionsformar. Grädda högt upp i ugnen, 250 grader, tills de har fin gyllene yta, 5-8 minuter.

Tryffelkokt kål:

  1. Värm en stor stekpanna med olja och salt och stek kålen på låg värme cirka 10 minuter under omrörning. Häll på grädde och vatten, lägg på ett tättslutande lock och låt puttra cirka 10 minuter tills kålen är mjuk.

Oxfilé:

  1. Salta och peppra det rumsvarma köttet. Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbitarna runt om tills alla sidor har fin stekyta. Lägg köttbitarna på en ugnsplåt och knyt fast 2 kvistar timjan med steksnöre på vardera köttbit. Vid servering ställs köttbitarna in i ugnen på 150 grader. Ugnsstek till en innertemperatur på 58 grader för en rosa kärna, cirka 10 minuter.

Parmalindad korv:

  1. Linda parmaskinka runt korvarna och stek runt om till fin färg i en stekpanna med lite olja.<br> Lägg upp kålen mitt på tallrikarna och oxfilén ovanpå. Servera med den gratinerade purén och parmalindad korv.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jens

2013-10-28

Låter gott men lite för fett för min smak.

Anders

2013-01-26

Allt var fantastiskt gott och vitkålen var pricken över i.

Tove

2013-01-03

jättegott!

Liknande recept

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(2)

Helstekt fläskfilé med rotfruktsgratäng toppad med västerbottensost

(8)

Fläsklägg med gräddkokt rotselleri och inlagd gurka

(1)

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

(9)

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(7)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Rustik bondgryta

(34)

Boeuf bourguignon med rotselleri

(36)
16 st
  • Puré:
  • 600 g jordärtskocka
  • 600 g potatis
  • 1 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • Tryffelkokt kål:
  • 500 g röd- eller vitkål i strimlor
  • 0.5 tsk tryffelolja ev mer
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl vatten
  • Oxfilé:
  • 1.2 kg oxfilé, 6 bitar
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 msk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 12 kvistar timjan
  • Parmalindad korv:
  • 6 skivor parmaskinka
  • 6 små kryddiga korvar gärna salsiccia
  • 1 tsk olja

Oxfilé med tryffelkokt kål och gratinerad jordärtsskockspuré

Betyg (1-5):
4.56 (9 betyg)

Gott och väldigt enkelt att laga.

Ugnstemperatur:250-150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Puré:

  1. Skala och skär jordärtskockor och potatis i bitar. Koka mjuka i varsin kastrull i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och mixa skockorna till en jämn puré. Pressa potatisen ner i purén och vänd runt med grädde och smör. Smaka av med salt och fyll moset i portionsformar. Grädda högt upp i ugnen, 250 grader, tills de har fin gyllene yta, 5-8 minuter.

Tryffelkokt kål:

  1. Värm en stor stekpanna med olja och salt och stek kålen på låg värme cirka 10 minuter under omrörning. Häll på grädde och vatten, lägg på ett tättslutande lock och låt puttra cirka 10 minuter tills kålen är mjuk.

Oxfilé:

  1. Salta och peppra det rumsvarma köttet. Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbitarna runt om tills alla sidor har fin stekyta. Lägg köttbitarna på en ugnsplåt och knyt fast 2 kvistar timjan med steksnöre på vardera köttbit. Vid servering ställs köttbitarna in i ugnen på 150 grader. Ugnsstek till en innertemperatur på 58 grader för en rosa kärna, cirka 10 minuter.

Parmalindad korv:

  1. Linda parmaskinka runt korvarna och stek runt om till fin färg i en stekpanna med lite olja.<br> Lägg upp kålen mitt på tallrikarna och oxfilén ovanpå. Servera med den gratinerade purén och parmalindad korv.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jens

2013-10-28

Låter gott men lite för fett för min smak.

Anders

2013-01-26

Allt var fantastiskt gott och vitkålen var pricken över i.

Tove

2013-01-03

jättegott!

Liknande recept

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(2)

Helstekt fläskfilé med rotfruktsgratäng toppad med västerbottensost

(8)

Fläsklägg med gräddkokt rotselleri och inlagd gurka

(1)

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

(9)

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(7)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Rustik bondgryta

(34)

Boeuf bourguignon med rotselleri

(36)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies