Oxfilé med pommes, sojaaioli och gurksallad

Oxfilé med pommes, sojaaioli och gurksallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Stekt oxfilé med pommes till nyår? Servera med sojaaioli och en smakrik gurksallad med smak av gouchjang och lime.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g oxfilé
  • 1 kruka koriander, till garnering
  • 1 dl jordnötter, hackade
  • 1 kg pommes frites, gärna sötpotatis
  • smör, att steka i
  • salt och svartpeppar
  • Sojaaioli
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • Gurksallad
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk flytande honung
  • 2 tsk sesamolja
  • 1.5 msk japansk soja
  • 2 msk gochujang (koreansk chilipasta)
  • 2.5 dl frysta sojabönor, tinade
  • 2 salladslökar
  • 125 g rädisor
  • 1 gurka

Gör så här

  1. Halvera, kärna ur och skär gurkan i halvmånar. Skär rädisorna i kvartar. Strimla salladslöken. Blanda gurka, rädisor, lök och sojabönor.
  2. Rör ihop gochujang, soja, sesamolja, honung och limesaft. Blanda majonnäs, soja och vitlök.
  3. Putsa oxfilén och skär i 12 skivor. Salta och peppra. Hetta upp smör i en stekpanna och stek 3 skivor kött i taget på hög värme. Stek ca 10 sek per sida.
  4. Lägg på en skärbräda och låt vila till servering. Tillaga pommes frites enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Ringla lite dressing över salladen. Servera köttet med pommes, sallad, sojaaioli och resten av dressingen. Garnera med jordnötter och koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Oxfilé provencale

Betyg
Betyg
(91)
Spara recept

Oxfilé tournedos med potatisbakelser

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Oxfilépasta

Betyg
Betyg
(153)
Spara recept

Toast med limerimmad lax och wasabi

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Apelsinglass med pistage- och granatäppelsalsa

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Oxfilé med italiensk örtolja och tryffelchipsgratäng

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Oxfilé med potatisgratäng och portvinsstekt svamp

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Oxfilé med svartkål, sötpotatis och madeirasås

Betyg
Betyg
(5)
Oxfilé med pommes, sojaaioli och gurksallad
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 600 g oxfilé
  • 1 kruka koriander, till garnering
  • 1 dl jordnötter, hackade
  • 1 kg pommes frites, gärna sötpotatis
  • smör, att steka i
  • salt och svartpeppar
  • Sojaaioli
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • Gurksallad
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk flytande honung
  • 2 tsk sesamolja
  • 1.5 msk japansk soja
  • 2 msk gochujang (koreansk chilipasta)
  • 2.5 dl frysta sojabönor, tinade
  • 2 salladslökar
  • 125 g rädisor
  • 1 gurka

Oxfilé med pommes, sojaaioli och gurksallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Stekt oxfilé med pommes till nyår? Servera med sojaaioli och en smakrik gurksallad med smak av gouchjang och lime.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Halvera, kärna ur och skär gurkan i halvmånar. Skär rädisorna i kvartar. Strimla salladslöken. Blanda gurka, rädisor, lök och sojabönor.
  2. Rör ihop gochujang, soja, sesamolja, honung och limesaft. Blanda majonnäs, soja och vitlök.
  3. Putsa oxfilén och skär i 12 skivor. Salta och peppra. Hetta upp smör i en stekpanna och stek 3 skivor kött i taget på hög värme. Stek ca 10 sek per sida.
  4. Lägg på en skärbräda och låt vila till servering. Tillaga pommes frites enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Ringla lite dressing över salladen. Servera köttet med pommes, sallad, sojaaioli och resten av dressingen. Garnera med jordnötter och koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Oxfilé provencale

Betyg
Betyg
(91)
Spara recept

Oxfilé tournedos med potatisbakelser

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Oxfilépasta

Betyg
Betyg
(153)
Spara recept

Toast med limerimmad lax och wasabi

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Apelsinglass med pistage- och granatäppelsalsa

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Oxfilé med italiensk örtolja och tryffelchipsgratäng

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Oxfilé med potatisgratäng och portvinsstekt svamp

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Oxfilé med svartkål, sötpotatis och madeirasås

Betyg
Betyg
(5)