Oxfilé med pommes, sojaaioli och gurksallad

Oxfilé med pommes, sojaaioli och gurksallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Stekt oxfilé med pommes till nyår? Servera med sojaaioli och en smakrik gurksallad med smak av gouchjang och lime.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
  • 600 g oxfilé
  • salt och svartpeppar
  • smör, att steka i
  • 1 kg pommes frites, gärna sötpotatis
  • 1 dl jordnötter, hackade
  • 1 kruka koriander, till garnering
  • Gurksallad
  • 1 gurka
  • 125 g rädisor
  • 2 salladslökar
  • 2.5 dl frysta sojabönor, tinade
  • 2 msk gochujang (koreansk chilipasta)
  • 1.5 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 lime, pressad saft
  • Sojaaioli
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven

Gör så här

  1. Halvera, kärna ur och skär gurkan i halvmånar. Skär rädisorna i kvartar. Strimla salladslöken. Blanda gurka, rädisor, lök och sojabönor.
  2. Rör ihop gochujang, soja, sesamolja, honung och limesaft. Blanda majonnäs, soja och vitlök.
  3. Putsa oxfilén och skär i 12 skivor. Salta och peppra. Hetta upp smör i en stekpanna och stek 3 skivor kött i taget på hög värme. Stek ca 10 sek per sida.
  4. Lägg på en skärbräda och låt vila till servering. Tillaga pommes frites enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Ringla lite dressing över salladen. Servera köttet med pommes, sallad, sojaaioli och resten av dressingen. Garnera med jordnötter och koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Oxfilé med pommes, sojaaioli och gurksallad
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 600 g oxfilé
  • salt och svartpeppar
  • smör, att steka i
  • 1 kg pommes frites, gärna sötpotatis
  • 1 dl jordnötter, hackade
  • 1 kruka koriander, till garnering
  • Gurksallad
  • 1 gurka
  • 125 g rädisor
  • 2 salladslökar
  • 2.5 dl frysta sojabönor, tinade
  • 2 msk gochujang (koreansk chilipasta)
  • 1.5 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 lime, pressad saft
  • Sojaaioli
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven

Oxfilé med pommes, sojaaioli och gurksallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Stekt oxfilé med pommes till nyår? Servera med sojaaioli och en smakrik gurksallad med smak av gouchjang och lime.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner

Gör så här

  1. Halvera, kärna ur och skär gurkan i halvmånar. Skär rädisorna i kvartar. Strimla salladslöken. Blanda gurka, rädisor, lök och sojabönor.
  2. Rör ihop gochujang, soja, sesamolja, honung och limesaft. Blanda majonnäs, soja och vitlök.
  3. Putsa oxfilén och skär i 12 skivor. Salta och peppra. Hetta upp smör i en stekpanna och stek 3 skivor kött i taget på hög värme. Stek ca 10 sek per sida.
  4. Lägg på en skärbräda och låt vila till servering. Tillaga pommes frites enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Ringla lite dressing över salladen. Servera köttet med pommes, sallad, sojaaioli och resten av dressingen. Garnera med jordnötter och koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!