Toast med limerimmad lax och wasabi

Toast med limerimmad lax och wasabi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Laxtoast med lime och wasabi - perfekt som förrätt på nyårsafton! Smörstek brödet för extra lyxig känsla.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 skivor formbröd
  • smör, till stekning
  • ärtskott, till garnering
  • svarta sesamfrön, till garnering
  • salladsmix, till servering
  • Laxröra
  • 200 g laxfilé av hög kvalitet
  • 1 lime, saft
  • 0.5 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl majonnäs
  • 2 tsk wasabipasta
  • 2 salladslökar, tunt skivade

Gör så här

  1. Skär laxen i tärningar och vänd runt med limesaft, socker och salt. Låt stå 10 min.
  2. Blanda majonnäs, wasabi och salladslök och vänd ner laxen.
  3. Stek brödskivorna i smör till fin färg på båda sidor. Skär i trekanter. Fördela laxröran på bröden och garnera med sesamfrön och ärtskott. Servera med salladsmix.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Oxfilé med pommes, sojaaioli och gurksallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Apelsinglass med pistage- och granatäppelsalsa

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Toast skagen

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Laxceviche

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Laxmousse på sked

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxröra med japanska smaker

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Sillsallad med ägg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxröra på toast

Betyg
Betyg
(9)
Toast med limerimmad lax och wasabi
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 4 skivor formbröd
  • smör, till stekning
  • ärtskott, till garnering
  • svarta sesamfrön, till garnering
  • salladsmix, till servering
  • Laxröra
  • 200 g laxfilé av hög kvalitet
  • 1 lime, saft
  • 0.5 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl majonnäs
  • 2 tsk wasabipasta
  • 2 salladslökar, tunt skivade

Toast med limerimmad lax och wasabi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Laxtoast med lime och wasabi - perfekt som förrätt på nyårsafton! Smörstek brödet för extra lyxig känsla.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen i tärningar och vänd runt med limesaft, socker och salt. Låt stå 10 min.
  2. Blanda majonnäs, wasabi och salladslök och vänd ner laxen.
  3. Stek brödskivorna i smör till fin färg på båda sidor. Skär i trekanter. Fördela laxröran på bröden och garnera med sesamfrön och ärtskott. Servera med salladsmix.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Oxfilé med pommes, sojaaioli och gurksallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Apelsinglass med pistage- och granatäppelsalsa

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Toast skagen

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Laxceviche

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Laxmousse på sked

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxröra med japanska smaker

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Sillsallad med ägg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxröra på toast

Betyg
Betyg
(9)