Apelsinglass med pistage- och granatäppelsalsa

Apelsinglass med pistage- och granatäppelsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Den perfekta nyårsdesserten, frisk och krämig glass smaksatt med apelsin som toppas med en salsa på granatäppelkärnor, pistagenötter och honung.

Tillagningstid: 20 min + tid i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g kondenserad mjölk, sötad
  • 2 apelsiner, finrivet skal
  • mynta, till garnering
  • Granatäppelsalsa
  • 1.5 dl granatäppelkärnor
  • 1 dl pistagenötter, grovhackade
  • 1 msk flytande honung

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig och blanda med kondenserad mjölk och apelsinskal (endast det gula).
  2. Häll i en form och ställ i frysen minst 6 timmar. Ta fram en stund före servering.
  3. Blanda granatäpple, nötter och honung. Lägg upp glass i 4 glas och toppa med salsan, garnera med mynta.

Tips

All glass går inte åt så spara resten i frysen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Toast med limerimmad lax och wasabi

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Oxfilé med pommes, sojaaioli och gurksallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Apelsinflarn med mandelkräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Hasselnötsglass

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tropisk marängsviss

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Dessert med rulltårta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fruktsallad med rostad kokosglass

Betyg
Betyg
(28)
Apelsinglass med pistage- och granatäppelsalsa
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g kondenserad mjölk, sötad
  • 2 apelsiner, finrivet skal
  • mynta, till garnering
  • Granatäppelsalsa
  • 1.5 dl granatäppelkärnor
  • 1 dl pistagenötter, grovhackade
  • 1 msk flytande honung

Apelsinglass med pistage- och granatäppelsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Den perfekta nyårsdesserten, frisk och krämig glass smaksatt med apelsin som toppas med en salsa på granatäppelkärnor, pistagenötter och honung.

Tillagningstid: 20 min + tid i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig och blanda med kondenserad mjölk och apelsinskal (endast det gula).
  2. Häll i en form och ställ i frysen minst 6 timmar. Ta fram en stund före servering.
  3. Blanda granatäpple, nötter och honung. Lägg upp glass i 4 glas och toppa med salsan, garnera med mynta.

Tips

All glass går inte åt så spara resten i frysen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Toast med limerimmad lax och wasabi

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Oxfilé med pommes, sojaaioli och gurksallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Apelsinflarn med mandelkräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Hasselnötsglass

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tropisk marängsviss

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Dessert med rulltårta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fruktsallad med rostad kokosglass

Betyg
Betyg
(28)