Apelsinglass med pistage- och granatäppelsalsa

Apelsinglass med pistage- och granatäppelsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Den perfekta nyårsdesserten, frisk och krämig glass smaksatt med apelsin som toppas med en salsa på granatäppelkärnor, pistagenötter och honung.

Tillagningstid: 20 min + tid i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g kondenserad mjölk, sötad
  • 2 apelsiner, finrivet skal
  • mynta, till garnering
  • Granatäppelsalsa
  • 1.5 dl granatäppelkärnor
  • 1 dl pistagenötter, grovhackade
  • 1 msk flytande honung

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig och blanda med kondenserad mjölk och apelsinskal (endast det gula).
  2. Häll i en form och ställ i frysen minst 6 timmar. Ta fram en stund före servering.
  3. Blanda granatäpple, nötter och honung. Lägg upp glass i 4 glas och toppa med salsan, garnera med mynta.

Tips

All glass går inte åt så spara resten i frysen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Apelsinglass med pistage- och granatäppelsalsa
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g kondenserad mjölk, sötad
  • 2 apelsiner, finrivet skal
  • mynta, till garnering
  • Granatäppelsalsa
  • 1.5 dl granatäppelkärnor
  • 1 dl pistagenötter, grovhackade
  • 1 msk flytande honung

Apelsinglass med pistage- och granatäppelsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Den perfekta nyårsdesserten, frisk och krämig glass smaksatt med apelsin som toppas med en salsa på granatäppelkärnor, pistagenötter och honung.

Tillagningstid: 20 min + tid i frysen
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig och blanda med kondenserad mjölk och apelsinskal (endast det gula).
  2. Häll i en form och ställ i frysen minst 6 timmar. Ta fram en stund före servering.
  3. Blanda granatäpple, nötter och honung. Lägg upp glass i 4 glas och toppa med salsan, garnera med mynta.

Tips

All glass går inte åt så spara resten i frysen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!