Apelsinglass med pistage- och granatäppelsalsa

Apelsinglass med pistage- och granatäppelsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Den perfekta nyårsdesserten, frisk och krämig glass smaksatt med apelsin som toppas med en salsa på granatäppelkärnor, pistagenötter och honung.

Tillagningstid: 20 min + tid i frysen
4 portioner
  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g kondenserad mjölk, sötad
  • 2 apelsiner, finrivet skal
  • mynta, till garnering
  • Granatäppelsalsa
  • 1.5 dl granatäppelkärnor
  • 1 dl pistagenötter, grovhackade
  • 1 msk flytande honung

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig och blanda med kondenserad mjölk och apelsinskal (endast det gula).
  2. Häll i en form och ställ i frysen minst 6 timmar. Ta fram en stund före servering.
  3. Blanda granatäpple, nötter och honung. Lägg upp glass i 4 glas och toppa med salsan, garnera med mynta.

Tips

All glass går inte åt så spara resten i frysen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Apelsinglass med pistage- och granatäppelsalsa
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g kondenserad mjölk, sötad
  • 2 apelsiner, finrivet skal
  • mynta, till garnering
  • Granatäppelsalsa
  • 1.5 dl granatäppelkärnor
  • 1 dl pistagenötter, grovhackade
  • 1 msk flytande honung

Apelsinglass med pistage- och granatäppelsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Den perfekta nyårsdesserten, frisk och krämig glass smaksatt med apelsin som toppas med en salsa på granatäppelkärnor, pistagenötter och honung.

Tillagningstid: 20 min + tid i frysen
4 portioner

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig och blanda med kondenserad mjölk och apelsinskal (endast det gula).
  2. Häll i en form och ställ i frysen minst 6 timmar. Ta fram en stund före servering.
  3. Blanda granatäpple, nötter och honung. Lägg upp glass i 4 glas och toppa med salsan, garnera med mynta.

Tips

All glass går inte åt så spara resten i frysen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!