Dessert med rulltårta

Dessert med rulltårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Recept på en enkel men superläcker dessert med rulltårta, aprikoser, vispgrädde och mango. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 20 min
10 portioner
  • 1 rulltårta med hallon eller jordgubbsfyllning
  • 420 g aprikoshalvor
  • 0.5 dl spad
  • Fyllning
  • 200 g cream cheese
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl florsocker
  • 225 g fryst mango, tinad
  • 312 g mandarinklyftor, avrunna (på burk)
  • Topping
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 dl lemon curd
  • 2 passionsfrukter
  • färsk mynta, till garnering

Gör så här

  1. Skär rulltårtan i ca 1 cm tjockaskivor. Lägg skivorna och aprikoshalvorlängs kanten och i botten ien serveringsskål (gärnatransparent). Ringla över aprikosspad.
  2. Fyllning: Vispa ihop cream cheese, grädde och florsocker. Vänd ner mango och mandarinklyftoroch häll fyllningen i skålen.Vispa grädden fluffig och rör ner lemon curden.
  3. Toppa triflen med grädden. Dela passionsfrukternaoch kläm ut kärnorna över grädden.Garnera med myntablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2021-03-26

Superfräsch dessert! Perfekt till påsk.

Eva

2019-04-21

Fruktigt o gott

Dessert med rulltårta
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 rulltårta med hallon eller jordgubbsfyllning
  • 420 g aprikoshalvor
  • 0.5 dl spad
  • Fyllning
  • 200 g cream cheese
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl florsocker
  • 225 g fryst mango, tinad
  • 312 g mandarinklyftor, avrunna (på burk)
  • Topping
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 dl lemon curd
  • 2 passionsfrukter
  • färsk mynta, till garnering

Dessert med rulltårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Recept på en enkel men superläcker dessert med rulltårta, aprikoser, vispgrädde och mango. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 20 min
10 portioner

Gör så här

  1. Skär rulltårtan i ca 1 cm tjockaskivor. Lägg skivorna och aprikoshalvorlängs kanten och i botten ien serveringsskål (gärnatransparent). Ringla över aprikosspad.
  2. Fyllning: Vispa ihop cream cheese, grädde och florsocker. Vänd ner mango och mandarinklyftoroch häll fyllningen i skålen.Vispa grädden fluffig och rör ner lemon curden.
  3. Toppa triflen med grädden. Dela passionsfrukternaoch kläm ut kärnorna över grädden.Garnera med myntablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2021-03-26

Superfräsch dessert! Perfekt till påsk.

Eva

2019-04-21

Fruktigt o gott