Apelsinflarn med mandelkräm

Apelsinflarn med mandelkräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Smördeg och apelsin. tänk att man kan göra en så vacker och underbart god dessert med så enkla medel. Recept av Eleonora von Essen.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
  • 265 g kyld smördeg
  • 1 ägg, att pensla med
  • 3 apelsiner
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk kanel
  • Mandelkräm
  • 200 g mandelmassa
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk kanel
  • Till servering
  • 1 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde eller vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik och tryck in kanterna ca 1 cm och nagga botten med en gaffel. Pensla kanterna med lättvispat ägg och förgrädda ca 10 min. Låt svalna.
  2. Skär bort skalet inklusive det vita från apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor.
  3. Mixa mandelmassa, crème fraiche och kanel till en jämn kräm. Späd ev med lite vatten eller mjölk till en bredbar konsistens.
  4. Bred försiktigt krämen på det förgräddade skalet. Täck med apelsinklyftorna.
  5. Strö över socker och kanel och grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna något och pudra sedan över florsockret. Servera med fluffigt vispad grädde eller vaniljglass.

Tips

Det går också att skära apelsinerna i tunna skivor i stället för att filea dem.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



almqvistsjoberg@gmail.com

2020-11-26

Verkar gott!

Apelsinflarn med mandelkräm
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 265 g kyld smördeg
  • 1 ägg, att pensla med
  • 3 apelsiner
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk kanel
  • Mandelkräm
  • 200 g mandelmassa
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk kanel
  • Till servering
  • 1 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde eller vaniljglass

Apelsinflarn med mandelkräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Smördeg och apelsin. tänk att man kan göra en så vacker och underbart god dessert med så enkla medel. Recept av Eleonora von Essen.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
8 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik och tryck in kanterna ca 1 cm och nagga botten med en gaffel. Pensla kanterna med lättvispat ägg och förgrädda ca 10 min. Låt svalna.
  2. Skär bort skalet inklusive det vita från apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor.
  3. Mixa mandelmassa, crème fraiche och kanel till en jämn kräm. Späd ev med lite vatten eller mjölk till en bredbar konsistens.
  4. Bred försiktigt krämen på det förgräddade skalet. Täck med apelsinklyftorna.
  5. Strö över socker och kanel och grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna något och pudra sedan över florsockret. Servera med fluffigt vispad grädde eller vaniljglass.

Tips

Det går också att skära apelsinerna i tunna skivor i stället för att filea dem.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



almqvistsjoberg@gmail.com

2020-11-26

Verkar gott!