Ostpaj med rom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (2 betyg)

Paj med lagrad ost toppad med rom är perfekt att ha förberedd att servera till buffén eller som förrätt. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 1 timme
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl vetemjöl
  • 200 g kallt smör, tärnat
  • 6 msk iskallt vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • 4 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 150 g riven Västerbottensost
  • 250 g riven ost
  • Till servering
  • 100 g valfri rom
  • 2 dl gräddfil eller crème fraiche

Gör så här

  1. Nyp ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och salt, arbeta ihop till en fast deg. Tryck ut degen i en pajform, 24–26 cm i diameter.
  2. Låt stå i frysen ca 10 min. Sätt ugnen på 200°. Nagga med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. Vispa ihop ägg, grädde, salt och cayennepeppar.
  3. Fördela osten i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen tills pajen stelnat och har fin färg, ca 30 min. Låt svalna eller kallna helt. Servera med rom och gräddfil.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad halloumi med sallad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Blomsterkrassesallad med fetaost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Melonsallad med halloumi

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Zucchinigratäng med korv

Betyg
Betyg
(20)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 5 dl vetemjöl
  • 200 g kallt smör, tärnat
  • 6 msk iskallt vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • 4 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 150 g riven Västerbottensost
  • 250 g riven ost
  • Till servering
  • 100 g valfri rom
  • 2 dl gräddfil eller crème fraiche

Ostpaj med rom

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (2 betyg)

Paj med lagrad ost toppad med rom är perfekt att ha förberedd att servera till buffén eller som förrätt. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 1 timme
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Nyp ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och salt, arbeta ihop till en fast deg. Tryck ut degen i en pajform, 24–26 cm i diameter.
  2. Låt stå i frysen ca 10 min. Sätt ugnen på 200°. Nagga med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. Vispa ihop ägg, grädde, salt och cayennepeppar.
  3. Fördela osten i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen tills pajen stelnat och har fin färg, ca 30 min. Låt svalna eller kallna helt. Servera med rom och gräddfil.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad halloumi med sallad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Blomsterkrassesallad med fetaost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Melonsallad med halloumi

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Zucchinigratäng med korv

Betyg
Betyg
(20)