För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ostpaj med rom

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Paj med lagrad ost toppad med rom är perfekt att ha förberedd att servera till buffén eller som förrätt. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 1 timme
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl vetemjöl
  • 200 g kallt smör, tärnat
  • 6 msk iskallt vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • 4 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 150 g riven Västerbottensost
  • 250 g riven ost
  • Till servering
  • 100 g valfri rom
  • 2 dl gräddfil eller crème fraiche

Gör så här

  1. Nyp ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och salt, arbeta ihop till en fast deg. Tryck ut degen i en pajform, 24–26 cm i diameter.
  2. Låt stå i frysen ca 10 min. Sätt ugnen på 200°. Nagga med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. Vispa ihop ägg, grädde, salt och cayennepeppar.
  3. Fördela osten i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen tills pajen stelnat och har fin färg, ca 30 min. Låt svalna eller kallna helt. Servera med rom och gräddfil.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Zucchinigratäng med korv

(20)

Enkel pastasallad med halloumi

(22)

Västerbottensostpaj med strömming

(1)

Couscoussallad med halloumi

(69)

Grillad halloumi med sallad

(22)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(2)

Frasig minipizza

(25)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 5 dl vetemjöl
  • 200 g kallt smör, tärnat
  • 6 msk iskallt vatten
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • 4 dl vispgrädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 150 g riven Västerbottensost
  • 250 g riven ost
  • Till servering
  • 100 g valfri rom
  • 2 dl gräddfil eller crème fraiche

Ostpaj med rom

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Paj med lagrad ost toppad med rom är perfekt att ha förberedd att servera till buffén eller som förrätt. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 1 timme
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Nyp ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och salt, arbeta ihop till en fast deg. Tryck ut degen i en pajform, 24–26 cm i diameter.
  2. Låt stå i frysen ca 10 min. Sätt ugnen på 200°. Nagga med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min. Vispa ihop ägg, grädde, salt och cayennepeppar.
  3. Fördela osten i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen tills pajen stelnat och har fin färg, ca 30 min. Låt svalna eller kallna helt. Servera med rom och gräddfil.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Zucchinigratäng med korv

(20)

Enkel pastasallad med halloumi

(22)

Västerbottensostpaj med strömming

(1)

Couscoussallad med halloumi

(69)

Grillad halloumi med sallad

(22)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(2)

Frasig minipizza

(25)