Ostmumie med kex

Ostmumie med kex

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Bjud på denna festliga och spöklika ostbricka på halloweenfesten. Mumien görs av brieost och smördeg.

Tillagningstid: 20 min + 1 tim
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
  • 130 g färsk smördeg (0,5 paket)
  • 500 g hel brieost
  • 1 urkärnade svarta oliver, till ögon
  • 1 ägg, till pensling
  • Pumpachutney
  • 300 g pumpa, t ex butternut
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk smör
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl rörsocker
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 kanelstång
  • 5 hela nejlika, krossade
  • salt
  • Till servering
  • kex
  • vindruva

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala, kärna ur och skär pumpan i små tärningar. Stek lök, vitlök och pumpa i smör till fin färg. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt koka under lock på svag värme ca 1 tim. Rör om då och då. Späd ev med mer vatten om det behövs. Smaka av chutneyn med salt.
  2. Skär smördegen i långa remsor. Linda smördegen runt osten likt bilden. Lägg dit ögon av en skivad oliv.
  3. Lägg osten på en plåt med bakplåtspapper och pensla degen med ägg. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 15 min. Servera med pumpachutney, kex och vindruvor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ostmumie med kex
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 130 g färsk smördeg (0,5 paket)
  • 500 g hel brieost
  • 1 urkärnade svarta oliver, till ögon
  • 1 ägg, till pensling
  • Pumpachutney
  • 300 g pumpa, t ex butternut
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk smör
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl rörsocker
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 kanelstång
  • 5 hela nejlika, krossade
  • salt
  • Till servering
  • kex
  • vindruva

Ostmumie med kex

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Bjud på denna festliga och spöklika ostbricka på halloweenfesten. Mumien görs av brieost och smördeg.

Tillagningstid: 20 min + 1 tim
Ugnstemperatur:200º
8 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala, kärna ur och skär pumpan i små tärningar. Stek lök, vitlök och pumpa i smör till fin färg. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt koka under lock på svag värme ca 1 tim. Rör om då och då. Späd ev med mer vatten om det behövs. Smaka av chutneyn med salt.
  2. Skär smördegen i långa remsor. Linda smördegen runt osten likt bilden. Lägg dit ögon av en skivad oliv.
  3. Lägg osten på en plåt med bakplåtspapper och pensla degen med ägg. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 15 min. Servera med pumpachutney, kex och vindruvor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!