Ostkaka med lemon curd och mandel
Ostkaka med lemon curd och mandel
  • Tid 40 min
  • Ugn 175º

Ostkaka med lemon curd och mandel

3.5 (4 betyg)

Uppdaterad ostkaka med citron och knaprig mandel.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

8 portioner
  • 2 dl skalade mandlar
  • 500 g ricotta
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 bittermandlar, finrivna
Till servering
  • 160 g lemon curd
  • 125 g hallon
  • färsk mynta
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Hacka nötterna fint. Vispa ihop med ricotta, ägg, mjölk, socker, mjöl och bittermandel.

  2. 2

    Häll upp smeten i smorda portionsformar som tål ugnsvärme. Grädda mitt i ugnen tills smeten stelnat, 20–25 min.

  3. 3

    Smält lemon curden och ringla den över ostkakorna. Garnera med hallon och myntablad. Servera med fluffigt vispad grädde och ev mer hallon. Kan serveras ljummen eller kall.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Renata

    Fantastiskt gott !

  • Annika

    Färdigköpt ostkaka mycket godare. Ev kan man ju baka om den med mandel. ägg o grädde. Denna var trist.