Sommartårta med lemon curd-grädde och mandelkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Kombinationen mandelmassa, kardemumma,lemon curd och jordgubbar ...Ljuvligt!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 500 g grovriven mandelmassa
  • 4 ägg
  • 1 dl majsmjöl
  • 0.5 msk mortlad kardemumma
  • 1.5 dl hackad mandel, till formen
  • Topping/Fyllning
  • 4 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 1.5 dl lemon curd
  • 1.5 liter jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör ochsocker poröst med elvisp. Tillsätt övrigaingredienser till smeten och rör till ensmet.
  2. Smörj en form, ca 26 cm i diameter.Bröa med finhackad mandel. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 40-45 min. Låt svalna.
  3. Vispa grädde och mascarpone fluffigtmed elvisp. Rör ner lemon curden. Skärkakan i två bottnar. Täck undre bottnenmed skivade jordgubbar.
  4. Bred hälften av citrongrädden ovanpå. Lägg på den andra bottnen. Bred på resten av grädden.Toppa med jordgubbar.

Tips

Bottnarna blir tunga och saftiga.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-06-28

Hej Vanessa, du gräddar kakan i en rund form - och skär den sedan så att du får två bottnar. Se steg 3. Lycka till!

Coop

2021-06-28

Hej Stephanie, finmalt blir nog bäst!

Vanessa

2021-06-28

Lite flummigt recept. Gräddar man två bottnar? Delar man en botten i två delar?Annars ser det smarrigt ut!

Stephanie

2021-06-24

I min affär finns både grovmalet och finmalet majsmjöl, vilket är bäst till detta recept?

Coop

2020-06-11

Hej Nina! Ja, naturell färskost funkar fint istället för mascarpone. Och det borde gå att byta ut till vetemjöl, dock är den provlagad på majsmjöl 😊Mvh gänget i Coops provkök

Nina

2020-06-09

Hej Kan man ha färskost i istället för mascarpone? Kan man även ha vanligt mjöl istället för majsmjöl Mvh Nina

Patric

2018-07-23

Min blev perfekt efter 35 minuter, körde varmluft. Var nästan tvungen att ta ut den tidigare.

Maria

2018-06-25

Otroligt god och uppskattad! Den krävde dock betydligt längre tid i ugnen än 35 minuter, som andra också påpekat - och jag använde en 26 cm form. Kan rekommendera i alla fall!

Maria

2018-06-25

Jag körde min botten lite längre, för att den inte så riktigt färdig ut, men det märker man ju. En fantastiskt god tårta!

Coop

2018-06-25

Vi ber om ursäkt för eventuell otydlighet i beskrivningen. Gräddtid 35 minuter gäller för en form som är 26 cm i diameter. Använder man en mindre form förlängs gräddtiden en aning eftersom att kakan blir tjockare.

Ann-Cristin

2018-06-24

Har råkat ut för samma som tidigare kommentarer. Den var inte alls gräddad efter 35 min! Dessutom går det inte att vispa grädde med mascarpone till en fluffig massa, den skär sig. Måste vispas var för sig. Undrar om ni testfakta tårtan själva. Jag har aldrig lyckats med ngt recept från tidningen, men gav det en chans till, som jag ångrar

Susanne

2018-06-23

Jag följde receptet exakt, och tog ut kakan efter 35 minuter. Kunde precis som andra som kommenterat, konstatera att kakan inte alls ser så gyllenbrun ut, som på bilden. Dessutom ser det ut som att den kakan är betydligt luftigare än den jag har? Saknas något i receptet, tex bakpulver? Men jag gjorde i alla fall klart kakan. Det blev mer som en mandelmasse-kladdkaka, men tillsammans med jordgubbar och lemoncurd-grädden var den fantastiskt god ändå!

Lise-Lotte

2018-06-23

Åkte dit på samma elände☹️ Inte alls klar efter 35 minuter .. Fick stå 5till sen tog jag ut den men den var INTE alls klar -felskrivet i receptet=längst upp står det 1timme i 175grader. Nere i receptet står det att den ska stå i 35 minuter i 175grader... dåligt tycker jag verkligen!👎🏻 Blev mycket besviken!😡Det blev bara skit av det hela ...🤭

Bo

2018-06-22

Gräddningstiden är helt fel ! Om man höjer temperaturen till 200 så kanske det räcker med 35 minuter. Min kakbotten hade inte antagit den mörkbruna färg, som den tjusiga bilden visar.

Sandra

2018-06-21

50 min klockade vi in på här innan den var klar. Enligt min sambo är det mer regel än undantag att Coops recept i ugn tar längre tid än vad det står tyvärr.

Julia

2018-06-21

Samma här!! Den dallrar fortfarande efter 45 min...

Martin

2018-06-19

Min botten är inte in närheten av att vara klar efter 35 min, stämmer verkligen tiden?

Liknande recept

Spara recept

Mandelmusslor med mandelmassa

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Petit choux-semlor med hallongrädde

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Zuleikatårta med kokos och nektariner

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Havtornspaj

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Nötmarängtårta

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Kiev

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Prinsessbakelser

Betyg
Betyg
(63)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 500 g grovriven mandelmassa
  • 4 ägg
  • 1 dl majsmjöl
  • 0.5 msk mortlad kardemumma
  • 1.5 dl hackad mandel, till formen
  • Topping/Fyllning
  • 4 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 1.5 dl lemon curd
  • 1.5 liter jordgubbar

Sommartårta med lemon curd-grädde och mandelkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Kombinationen mandelmassa, kardemumma,lemon curd och jordgubbar ...Ljuvligt!

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör ochsocker poröst med elvisp. Tillsätt övrigaingredienser till smeten och rör till ensmet.
  2. Smörj en form, ca 26 cm i diameter.Bröa med finhackad mandel. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 40-45 min. Låt svalna.
  3. Vispa grädde och mascarpone fluffigtmed elvisp. Rör ner lemon curden. Skärkakan i två bottnar. Täck undre bottnenmed skivade jordgubbar.
  4. Bred hälften av citrongrädden ovanpå. Lägg på den andra bottnen. Bred på resten av grädden.Toppa med jordgubbar.

Tips

Bottnarna blir tunga och saftiga.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-06-28

Hej Vanessa, du gräddar kakan i en rund form - och skär den sedan så att du får två bottnar. Se steg 3. Lycka till!

Coop

2021-06-28

Hej Stephanie, finmalt blir nog bäst!

Vanessa

2021-06-28

Lite flummigt recept. Gräddar man två bottnar? Delar man en botten i två delar?Annars ser det smarrigt ut!

Stephanie

2021-06-24

I min affär finns både grovmalet och finmalet majsmjöl, vilket är bäst till detta recept?

Coop

2020-06-11

Hej Nina! Ja, naturell färskost funkar fint istället för mascarpone. Och det borde gå att byta ut till vetemjöl, dock är den provlagad på majsmjöl 😊Mvh gänget i Coops provkök

Nina

2020-06-09

Hej Kan man ha färskost i istället för mascarpone? Kan man även ha vanligt mjöl istället för majsmjöl Mvh Nina

Patric

2018-07-23

Min blev perfekt efter 35 minuter, körde varmluft. Var nästan tvungen att ta ut den tidigare.

Maria

2018-06-25

Otroligt god och uppskattad! Den krävde dock betydligt längre tid i ugnen än 35 minuter, som andra också påpekat - och jag använde en 26 cm form. Kan rekommendera i alla fall!

Maria

2018-06-25

Jag körde min botten lite längre, för att den inte så riktigt färdig ut, men det märker man ju. En fantastiskt god tårta!

Coop

2018-06-25

Vi ber om ursäkt för eventuell otydlighet i beskrivningen. Gräddtid 35 minuter gäller för en form som är 26 cm i diameter. Använder man en mindre form förlängs gräddtiden en aning eftersom att kakan blir tjockare.

Ann-Cristin

2018-06-24

Har råkat ut för samma som tidigare kommentarer. Den var inte alls gräddad efter 35 min! Dessutom går det inte att vispa grädde med mascarpone till en fluffig massa, den skär sig. Måste vispas var för sig. Undrar om ni testfakta tårtan själva. Jag har aldrig lyckats med ngt recept från tidningen, men gav det en chans till, som jag ångrar

Susanne

2018-06-23

Jag följde receptet exakt, och tog ut kakan efter 35 minuter. Kunde precis som andra som kommenterat, konstatera att kakan inte alls ser så gyllenbrun ut, som på bilden. Dessutom ser det ut som att den kakan är betydligt luftigare än den jag har? Saknas något i receptet, tex bakpulver? Men jag gjorde i alla fall klart kakan. Det blev mer som en mandelmasse-kladdkaka, men tillsammans med jordgubbar och lemoncurd-grädden var den fantastiskt god ändå!

Lise-Lotte

2018-06-23

Åkte dit på samma elände☹️ Inte alls klar efter 35 minuter .. Fick stå 5till sen tog jag ut den men den var INTE alls klar -felskrivet i receptet=längst upp står det 1timme i 175grader. Nere i receptet står det att den ska stå i 35 minuter i 175grader... dåligt tycker jag verkligen!👎🏻 Blev mycket besviken!😡Det blev bara skit av det hela ...🤭

Bo

2018-06-22

Gräddningstiden är helt fel ! Om man höjer temperaturen till 200 så kanske det räcker med 35 minuter. Min kakbotten hade inte antagit den mörkbruna färg, som den tjusiga bilden visar.

Sandra

2018-06-21

50 min klockade vi in på här innan den var klar. Enligt min sambo är det mer regel än undantag att Coops recept i ugn tar längre tid än vad det står tyvärr.

Julia

2018-06-21

Samma här!! Den dallrar fortfarande efter 45 min...

Martin

2018-06-19

Min botten är inte in närheten av att vara klar efter 35 min, stämmer verkligen tiden?

Liknande recept

Spara recept

Mandelmusslor med mandelmassa

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Petit choux-semlor med hallongrädde

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Zuleikatårta med kokos och nektariner

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Havtornspaj

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Nötmarängtårta

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Kiev

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Prinsessbakelser

Betyg
Betyg
(63)